Ambulansesjåfør får yrkesskadeerstatning

Oslo (NTB): Ambulansesjåfør Erik Schjenken har fått medhold i Borgarting lagmannsrett i at hans sykdom, posttraumatisk stressyndrom, er en arbeidsskade.

Retten er enig i at ambulansesjåføren fra Sofienbergparken fikk psykiske lidelser på grunn av sitt arbeid og har tilkjent ham yrkesskadeerstatning, skriver Aftenposten.


Det var 6. august 2007 at Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned i parken. Schjenken og en kollega kom med ambulanse til parken, men kjørte derfra uten å ta ham med og ble deretter anklaget for rasisme.


Dommerne mener at rasismebeskyldningene ble framsatt mot ham allerede under arbeidet som ambulansesjåfør i Sofienbergparken og at hans diagnose derfor er å betrakte som en yrkesskade. Han møtte opp på jobb dagen etter hendelsen i Sofienbergparken i 2007, men ble så sykmeldt og har ikke vært i jobb som ambulansesjåfør siden da.


Forsikringsselskapet Gjensidige mente at hans sykdom var en belastningsskade som var forårsaket over lengre tid, men fikk ikke medhold og må betale saksomkostningene.


I ettertid ble Schjenken frifunnet for rasismeanklagene både i rettsapparatet og i offentligheten. (©NTB)


Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Savnet mann funnet i Vesterålen

Mannen i 20-årene som har vært savnet i Vesterålen, er funnet og er kjørt til legevakt for undersøkelse.

Greenpeace-aktivister tauet vekk av Kystvakten

Greenpeace-aktivistene som tok seg inn i sikkerhetssonen ved Statoils borerigg nord i Barentshavet, ble torsdag kveld fraktet bort av Kystvakten.

Oslo Børs så rødt

Hovedindeksen på Oslo Børs falt torsdag med hele 1,33 prosent, og endte på 726,71 poeng.

Regjeringen snur om familiegjenforening

Opposisjonen reagerte kraftig på at regjeringen unnlot å innføre oppmyking i familiegjenforeningssaker. Etter kort tid ble det klart at det kommer likevel. 

Kunnskapsministeren: Fallitterklæring med adgangskontroll på videregående

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ønsker økt samarbeid om å bryte ned gjengmiljøer slik at man slipper å innføre adgangskontroll ved skoler. 

TERRORANGREP I BARCELONA

– Det oppsto voldsom panikk

Steinar Husby fra Molde befant seg bare 50 meter unna der terrorbilen kjørte inn i folkemengden i Barcelona.

12 drept i terrorangrepet

12 mennesker ble drept og 80 skadd i terrorangrepet.