Domstolsdirektør ønsker strakstiltak i rettspsykiatrien

Trondheim (NTB): Domstolsadministrasjonens direktør Tor Langbach ønsker strakstiltak for å bedre norsk rettspsykiatri.

Det er naturlig at domstolsadministrasjonen raskt diskuterer slike tiltak med riksadvokaten, sier Langbach i et intervju med Adresseavisen.


Det første man bør gjøre er å be de to sakkyndige jobbe hver for seg, for å sikre to uavhengige vurderinger av tiltalte, sier Langbach.


– I alle saker oppnevnes de to sakkyndige nettopp fordi rettspsykiatri ikke er en eksakt vitenskap. Jeg har i mange år kritisert rettspsykiatrien for at man alltid er enige. Det første man kan gjøre er å si at man forventer to uavhengige erklæringer. Det er gratis, og det kan iverksettes veldig raskt, sier Langbach.


Domstolsadministrasjonens direktør etterlyser også en gjennomgang av lovverket.


– Vi har gitt rettspsykiaterne en avgjørende makt som de har sagt at de ikke ønsker å ha. Justisministeren har sagt at et utvalg skal se på norsk psykiatri, og det er noe jeg ser fram til. Dette er endringer jeg har etterlyst i mange år allerede, sier Langbach til Adresseavisen. (©NTB)


Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Høyreekstreme bortvist fra Arendal

Tre medlemmer av nazistorganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen er bortvist fra Arendal, der de skal ha delt ut informasjonsmateriell.

Mage- og tarminfeksjoner nesten utradert med ny vaksine

Antall barn som blir lagt inn med mage- og tarminfeksjoner, har gått ned med 86 prosent etter at spedbarn fikk tilbud om den nye rotavaksinen.

Mann omkom under skogsarbeid i Harstad

En mann mistet livet i en ulykke i forbindelse med skogsarbeid på Stornes i Harstad kommune.

Bønder i Vestfold får treske om natta

I samråd med kommunelegen i Tønsberg har politiet i Vestfold gitt tillatelse til at bønder får drive med innhøsting på natta og i helgene om været tillater det.

Historisk museum frykter tyver stjal rundt 300 vikingklenodier

Historisk museum i Bergen har fortsatt ikke full oversikt over hva som ble stjålet under innbruddet i helga, men frykter antallet gjenstander kommer opp i 300. 

Solid høststart av MFK-damene

Serieleder MFK innledet høstsesongen med sterk tremålsseier over Herd.

Premier League-spiller klar for Molde

Brighton-spilleren Mathias Normann lånes ut til Molde ut sesongen.