En av smuglerbilene kjørte på den gamle broen over Svinesund da tollerne fattet interesse. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

En av smuglerbilene kjørte på den gamle broen over Svinesund da tollerne fattet interesse. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Over 2.300 liter alkohol beslaglagt ved grensa

I helgen gjorde tollerne fire beslag ved grensa som til sammen besto av over 2.300 liter alkohol.

Tre av beslagene ble gjort ved Svinesund lørdag. I to semitrailere fra Latvia og Litauen fant tollerne til sammen 540 liter øl og store mengder brennevin.

Senere samme dag oppdaget tollerne en polskregistrert varebil som kjørte over den gamle brua over Svinesund. To tollpatruljer kjørte etter bilen og fant den på en parkeringsplass nord for tollstasjonen.

– Bilen var låst, og sjåføren hadde stukket av. Tollerne avdekket 103 liter brennevin og 1.198 liter øl i varebilen, skriver Tollvesenet.

Søndag kveld gjorde tollerne et større beslag av vin, sprit og sigaretter i Sør-Trøndelag. Tollerne fulgte etter en bil som passerte grensen ved Vauldalen og stoppet den i Haltdalen sentrum, ifølge NRK.

– Vi fant drøyt 300 liter øl, 18 liter sprit og 1.800 sigaretter, sier seksjonssjef Unni Elisabeth Tronsmed på Vauldalen tollsted.

Sjåføren hadde en spesiell, men ærlig forklaring.

– Han sa at han hadde med litt tørstedrikk til gutta på jobb og at det skulle vare i tre måneder. Han sa han synes det er altfor dyrt å kjøpe alkohol i Norge. Det er jo en ærlig forklaring det, sier seksjonssjefen til kanalen.

«Tørstedrikken» ble beslaglagt, og saken er politianmeldt.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Permanent strøm i Utvik vil ta tid

I løpet av dagen blir det satt opp aggregatstrøm i flomrammede Utvik, men permanent strøm vil ta tid, ifølge Stryn Energi.

Heggelund hardt ut mot Støres tiltak for å få unge i arbeid

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) slår hardt ned på Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støres lovnad om et spleiselag for å få unge i arbeid.

NVE: – Prognosene i Utvik er gode

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) jobbet fram til midnatt mandag for å få oversikt over skadene i flomrammede Utvik i Sogn og Fjordane.

Beboere hjemme igjen etter brann i næringsbygg i Moss

Beboere i 30 boliger har fått vende hjem igjen etter en kraftig brann i et næringsbygg i Vålerveien i Moss mandag kveld.

Kontrollkomiteen slår tilbake i byggesaken på Stortinget

Kontroll- og konstitusjonskomiteen tar et oppgjør med stortingsdirektør Ida Børresens omtale av byggesprekken knyttet til rehabiliteringen av Stortinget.

15.000 rederiansatte har mistet jobben bare de siste par årene

Dramatisk nedgang for bransjen i Møre og Romsdal.