Mann (18) dømt til fengsel i 6,5 år for drapsforsøk i Kristiansand

En 18 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk etter at han knivstakk en annen mann i Kristiansand november i fjor.

Det melder NRK.

18-åringen knivstakk den fornærmede mannen to ganger og påførte ham livstruende skader, slår Kristiansand tingrett fast i dommen mandag.

De mener han ikke handlet i nødverge, slik han selv hevder. Den domfelte mannen erkjenner at han knivstakk fornærmede, men forklarer at han handlet i nødverge.

Det var den 10. november i 2016 at 18-åringen knivstakk en 30 år gammel mann to ganger, i overarmen og brystkasseregionen. Fornærmede kom seg raskt til sykehus der han ble behandlet for skadene.

I dommen legger retten også vekt på at mannen oppsøkte 30-åringen fordi han var sjalu på fornærmedes forhold til domfeltes tidligere samboer.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Permanent strøm i Utvik vil ta tid

I løpet av dagen blir det satt opp aggregatstrøm i flomrammede Utvik, men permanent strøm vil ta tid, ifølge Stryn Energi.

Heggelund hardt ut mot Støres tiltak for å få unge i arbeid

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) slår hardt ned på Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støres lovnad om et spleiselag for å få unge i arbeid.

NVE: – Prognosene i Utvik er gode

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) jobbet fram til midnatt mandag for å få oversikt over skadene i flomrammede Utvik i Sogn og Fjordane.

Beboere hjemme igjen etter brann i næringsbygg i Moss

Beboere i 30 boliger har fått vende hjem igjen etter en kraftig brann i et næringsbygg i Vålerveien i Moss mandag kveld.

Kontrollkomiteen slår tilbake i byggesaken på Stortinget

Kontroll- og konstitusjonskomiteen tar et oppgjør med stortingsdirektør Ida Børresens omtale av byggesprekken knyttet til rehabiliteringen av Stortinget.

15.000 rederiansatte har mistet jobben bare de siste par årene

Dramatisk nedgang for bransjen i Møre og Romsdal.