Nå åpnes det for TV-reklame på delt skjerm 

Medietilsynet åpner nå for at du fra 1. juli kan se TV-innslag på delt skjerm samtidig som reklamen går. 

Endringen innebærer at skjermen deles når reklameinnslaget kommer, slik at reklame og programinnhold vises samtidig. Reklamedelen skal markeres, slik at det ikke er tvil om hva som er reklame, og hva som er ordinært innhold, ifølge Medietilsynet.

Formålet med de nye reklamebestemmelsene er å bedre finansieringsmulighetene til norske TV-kanaler. Kanalene er i hard konkurranse med kringkastere som sender fra andre land med mer liberale regler.

Samtidig oppheves kringkastingslovens bestemmelse om at reklameinnhold ikke kan overstige 15 prosent av kringkasternes daglige sendetid. Mengden reklame som sendes, skal likevel fortsatt ikke være mer enn 12 minutter per klokketime.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Norske Skog utsetter refinansieringsløsning

Papirprodusenten Norske Skogs endringer i styret gjør at selskapet igjen har utsatt presentasjonen av et forslag til refinansiering.

Brann i selskapslokale i Vennesla under kontroll

Brannvesenet har kontroll etter at det brant kraftig i et selskapslokale ved Vigeland hovedgård i Vennesla i Vest-Agder natt til torsdag.

Unge, ufaglærte menn i jobb har blitt færre

For menn mellom 25 og 29 år med grunnskoleutdanning har sysselsettingsgraden falt fra 79 til 66,2 prosent fra 2006 til 2016.

Charlie Hebdo med islamkritisk forside etter Barcelona-terror

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo antyder på forsiden at islam er en voldelig religion. – Ekstremt farlig, mener tidligere minister Stephane Le Foll.

Terrorsiktet 17-åring tiltales for mildere bestemmelse

17-åringen som ble pågrepet på Grønland i Oslo i april med en bombelignende gjenstand, tiltales likevel ikke etter terrorbestemmelsen i straffeloven.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

Leilighet gikk én million over takst

Rekordstort oppmøte på visning av sentrumsnær leilighet i Molde.

Til sjukehus etter paragliderulykke

Kvinne landa på fjellhylle i Giske.