Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
(Foto: Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix)

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo kommune tiltalt etter at kvinne sultet i hjel

Oslo kommune må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for ikke å ha gitt forsvarlig helsehjelp til en kvinne som døde av avmagring.

Kommunen ble ilagt en bot på 2 millioner kroner i november i fjor for ikke å ha gitt nødvendig og forsvarlig omsorg og helsehjelp til en kvinne som døde av avmagring. Kommunen ville ikke betale forelegget, og dermed havnet saken i retten. Saken går for tingretten fra mandag til torsdag neste uke.

Ifølge tiltalen ble kvinnen overført fra Madserud sykehjem til sitt eget hjem i Oslo i januar 2015. I den påfølgende perioden ga ikke kommunen kvinnen nødvendig og forsvarlig omsorg og helsehjelp, ifølge tiltalen. Kommunen skal også ha unnlatt å iverksette tiltak etter flere bekymringsmeldinger om kvinnens helsetilstand. Høsten 2015 ble kvinnen funnet død av avmagring.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Elev skadd i voldshendelse ved Namsos ungdomsskole

En skoleelev ble skadd i en voldshendelse ved Namsos ungdomsskole mandag morgen. Politiet har pågrepet en person de mener står bak.

Syrer pågrepet i Russland i forsøk på å ta seg inn i Norge

En syrisk statsborger ble pågrepet av russiske grensevakter da han prøvde å klatre over et piggtrådgjerde og krysse grensen til Norge.

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal. Nedgangen forklares med liten innvandring og få barnefødsler.

Høyre mister støtte blant ingeniørene

Høyres oppslutning blant ingeniører er fortsatt betydelig høyere enn i resten av befolkningen, men støtten er mye mindre enn før forrige stortingsvalg.

Omfattende søk etter savnet kvinne i Finnmark fortsetter

Nye mannskaper og helikoptre er satt inn i søket etter en savnet kvinne på Sørøya i Finnmark. Politiet håper fortsatt at hun blir funnet i god behold.

– Vi sikter mot 10.000

Fræna utmerker seg med høyest vekst i barnetallet blant romsdalskommunene.

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal i Norge.