Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo lørdag før påske. De pågrep en 17-åring som er siktet for brudd på en paragraf under terrorbestemmelsene i straffeloven. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo lørdag før påske. De pågrep en 17-åring som er siktet for brudd på en paragraf under terrorbestemmelsene i straffeloven. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ber om fortsatt varetektsfengsling av terrorsiktet 17-åring

Den terrorsiktede 17-åringen som ble pågrepet med en sprengladning på Grønland i Oslo før påske, blir fremstilt for forlenget varetektsfengsling mandag.

Politiet vil be Oslo tingrett om å forlenge varetektsfengslingen av 17-åringen i to nye uker med brev- og besøkskontroll, skriver Aftenposten.

Den siktede har i avhør nektet straffskyld, og han avviser også at han skal ha hatt kontakt med ekstreme islamister.

Lørdag 8. april ble et større område på Grønland i Oslo sperret av etter funn av en bombelignende gjenstand ved Vaterlands bro. Samtidig ble en 17 år gammel russisk statsborger pågrepet.

Han har sittet i varetekt siden hendelsen, siktet for brudd på en paragraf under terrorbestemmelsene i straffeloven. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kunne ikke be om mer enn to uker i varetekt fordi den siktede er under 18 år.

PST beskrev gjenstanden som en beholder med lightergass med spiker utenpå. 17-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, har uttalt at det ikke dreier seg om spiker, men om biter av ståltråd. Sigmond omtaler det hele som «guttestreker».

PST vil ikke kommentere den løpende etterforskningen.

– Vi ønsker ikke å si om det blir foretatt flere avhør, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Aftenposten.

Han bekrefter imidlertid at det blir fengslingsmøte mandag.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Elev skadd i voldshendelse ved Namsos ungdomsskole

En skoleelev ble skadd i en voldshendelse ved Namsos ungdomsskole mandag morgen. Politiet har pågrepet en person de mener står bak.

Syrer pågrepet i Russland i forsøk på å ta seg inn i Norge

En syrisk statsborger ble pågrepet av russiske grensevakter da han prøvde å klatre over et piggtrådgjerde og krysse grensen til Norge.

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal. Nedgangen forklares med liten innvandring og få barnefødsler.

Høyre mister støtte blant ingeniørene

Høyres oppslutning blant ingeniører er fortsatt betydelig høyere enn i resten av befolkningen, men støtten er mye mindre enn før forrige stortingsvalg.

Omfattende søk etter savnet kvinne i Finnmark fortsetter

Nye mannskaper og helikoptre er satt inn i søket etter en savnet kvinne på Sørøya i Finnmark. Politiet håper fortsatt at hun blir funnet i god behold.

– Vi sikter mot 10.000

Fræna utmerker seg med høyest vekst i barnetallet blant romsdalskommunene.

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal i Norge.