Statsminister Erna Solberg: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg: Terje Pedersen / NTB scanpix

NRK: Solberg klar for Kina-besøk

Statsminister Erna Solberg (H) planlegger et besøk til Kina, ifølge NRK. Statsministerbesøket blir det første på ti år.

Besøket kommer i stand etter at forholdet mellom Norge og Kina ble normalisert i desember i fjor, etter å ha vært på frysepunktet siden den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo ble tildelt fredsprisen i 2010.

Ingen formaliteter er ennå på plass, men etter det NRK kjenner til, skal også utenriksminister Børge Brende (H) og næringsminister Monica Mæland (H) delta på reisen, sammen med en delegasjon fra næringslivet.

Sist gang en norsk statsminister besøkte Kina var i mars 2007.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Innenriks

Vegvesenet får kritikk etter stridsvognulykke

Havarikommisjonen mener at Vegvesenets tiltak under NATO-øvelsen Cold Response i fjor ikke var tilstrekkelig for å ivareta sikkerheten for ordinær trafikk.

Nye utslippstall gleder Zero og Naturvernforbundet 

– Gode nyheter at vi endelig er på rett vei, sier leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero om de nye framskrivningene for norske utslipp av klimagasser.

Fire kommuner på Senja slås sammen til én

De fire kommunene på Senja i Troms – Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik – skal slås sammen til én kommune. Den nye kommunen får vel 15.000 innbyggere.

Villreinstammen i Nordfjella skytes for å få bukt med skrantesyke

Landbruksdepartementet ber Mattilsynet forberede uttak av hele villreinstammen i Nordfjella på for å hindre spredning av den dødelige skrantesyken. 

– Alexandraparken blir ikke dårligere i år

Havnevesenets nybygg står ferdig i juni - det får konsekvenser for hvordan Moldejazz kan rigge sin arena i Alexandraparken.