Stadig flere velger å reise med toget. Det er gledelig. Økt satsing på vedlikehold har gitt gradvis bedre punktlighet. Hver måned kommer det nye togsett ut i sporet.  Sammen med økt satsing over statsbudsjettet gir det flere avganger og bedre reisetilbud stadig flere steder. Mange har også fått tilbud om rimeligere månedskort.  Alle disse faktorene bidrar til å gjøre togtransport mer attraktivt i hverdagen.

Passasjerene på NSB-togene gjennomførte 66 205 000 reiser i 2016. Dette er nok en ny rekord, og det er gledelig. Økingen på 0,8 prosent fra 2015 er riktignok noe lavere enn for foregående år, men det kommer i stor grad av lokførerstreiken i fjor høst.

Noen politikere forsøker å piske folk ut av bilene. Jeg tror mer på å friste folk inn i togene. Med jernbanereformen gjennomfører regjeringen den største moderniseringen i norsk jernbanesektor på flere tiår. Målet er at passasjerer og næringsliv skal få et enda bedre tilbud, samtidig som vi sikrer at de stadig høyere bevilgningene til jernbanen blir brukt mest mulig effektivt.

Et av togtilbudene med god passasjerutvikling er NSBs regionaltogtilbud mellom Dombås og Åndalsnes på Raumabanen. Alt i alt ble det registrert 121 000 reiser i 2016, en økning på 8 prosent sammenliknet med i 2015.

Utviklingen er gledelig. Raumabanen er populær blant turistene. Skogrydding langs banens trasé er et prioritert tiltak i år, slik at utsikten til den flotte naturen blir bedre for de reisende. Målet må derfor være at enda flere kommer til å ta toget på Raumabanen i 2017.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

--------

Vil du skrive i På tråden?  Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg?  Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du  meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg  Nordvest Debatt på Twitter

Følg  Nordvest Debatt på Facebook