Følgende overskrift sto og står på Rbnett 19 januar og gjentas i Romsdals Budstikke 20 januar.

Vi ble først oppmerksom på brannen på Syltesetra da vår vakthavende fikk melding på vakttelefonen om at det gikk ut store mengder vann fra vårt rentvannsbasseng på Syltesetra.

Slike meldinger får vi normalt bare ved større lekkasjer eller ved store vannuttak, som  f.eks ved brann.

På bildet av brannkummen på Rbnett og i papiravisa ser vi brannslangen som kommer opp fra kummen tydelig er full av vann.

Så reporterens påstand om at brannkummen var tom for vann er ikke riktig.

Vi har derimot ingen problem med å innrømme at trykket i denne brannkummen er lavt. Den ligger bare 15-20 høydemeter nedenfor vår inntaksdam og rentvannsbasseng. Det vil si at trykket er bare 1,5 –2 kg i brannkummen, som er veldig lavt. Kummen ligger forøvrig 95 m.o.h.

Når brannvesenet så legger ut en 200- 300 m lang slange fra denne kummen til brannbilen og så fordeler vannet fra denne til 3-4 andre brannslanger så sier det seg selv at det blir lite vann å slukke med, selv om brannbilen har noen få m3 med vann på bilen å spe på med.

Vanntrykket kunne derimot vært betydelig bedre hvis brannvesenet hadde plassert en suge/trykkpumpe rett ved brannkummen og pumpet vann til brannbilen 200-300 m unna. Slike pumper hadde brannvesenet med seg.

I dette tilfelle var huset så overtent at det uansett vanntrykk ikke kunne vært reddet, i følge brannfolkene.

En annen ting er at brannvesenet heller ikke visste hvor denne brannkummen var plassert, fordi den ikke var inntegnet på deres kart. Det var en beboer i området som måtte vise dem kummen.

Bent K. Moen, leder i Sylteosen Vassverk

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook