Orten har hamret inn i oss at vi går glipp av en «samfunnsnytte» på over en milliard kroner pr. år dersom ikke Møreaksen kommer inn på Nasjonal Transportplan (NTP) under rulleringen i 2017.  Hans kilde har angivelig vært professor Torgeir Reve ved BI.  Konfrontert med at Møreforskning i forrige uke imøtegikk disse tallene, viser Reve til sin professorkollega Amir Sasson som har utarbeidet rapporten som Orten støtter seg til.

Klarere kan det ikke sies. Med forbehold om at Sasson sine presiseringer ikke er tatt inn i den opprinnelige rapporten, viser det seg nå at Orten bevisst har manipulert sannheten og velgerne.  Det er snakk om et samfunnsprosjekt til oppunder 40 milliarder kroner, og jeg anser det som meget alvorlig at en folkevalgt med medlemskap i Stortingets Samferdsels- og Kommunikasjonskomité omgås sannheten på en så lemfeldig måte. Det bør påtales av relevant instans. Det er også alvorlig at Statens Vegvesen (SVV) - som var bestiller av rapporten – unnlater å gripe inn overfor Ortens langvarige feilinformasjon. Man kan forledes til å tro at det ikke er tilfeldig.

I sitt «svarinnlegg» til Terje Heggem praktiserer han en ekstrem tåkelegging av det saken dreier seg om, og avslutter med å gjøre seg selv til offer: «Da er det litt spesielt å oppleve en diskusjon der flere nå kritiserer meg for å fremheve potensialet og nytten ved å bygge sammen regionen vår.»  Stakkars.

Terje Tovan

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook