Ja det er merkelig stille fra Kristiansund når det gjelder møreaksen. I dette gigantforetagendet blir de tilsynelatende glemt. Eller har de omsider kommet til sans og samling etter kranglingen om sykehus i årevis. Møreaksen vil gjøre det enda verre for dem på sikt. Men det virker som at ingen reagerer. For de nord for Romsdalsfjorden må da Sekkfast være en fordel uansett hvor de skal om det er sør eller østover. Men de har ønsket seg til Trøndelag i fremtiden så da så. Men trønderne vil ikke ha dem. Romsdalingene er ganske lei dem også. Og sunnmøringene bryr seg ikke så mye tydeligvis. De har nok å stri med så langt.

Men Møreaksen vil ikke bli så fordelsaktig for Kristiansund. Ikke for Molde heller for den saks skyld. Jeg vil spå at dette prosjektet er både betenkelig som veianlegg og vil bli et pengesluk for både distriktet og traffikantene. Nesten hver dag hører vi om ulykker i tuneller. I verste tilfelle hendelse så vil en slik ulykke kunne bli en utrolig katastrofe. Om noe skjedde i frisk luft så ville det ikke blitt på langt nær så omfattende. For Nordmøre så må Sekkfast være en fordel vil jeg tro.

Hvem har dratt den konklusjonen at alt skal til Ålesund? Resten av fylket må da også kunne brukes til et eller annet. Byene har nok problemer som det er uten en gjennomfartsvei rett gjennom sentrum. Vårt nøkterne behov rettferdiggjør ikke et slikt pengesluk som Møreaksen. Grundigere utredninger må gjøres og er allerede i gang visstnok. Etter at vi har fått utredningene på bordet kan vi beslutte hva vi bør gjøre. Men Møreaksen den gir meg en dårlig magefølelse. Det har kommet mange gode ideer frem i avisene i det siste som de styrende burde suge tak i. Så sett Møreaksen på vent.

Audun Berg

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook