Forslaget er helt i tråd med kommunestyrets enstemmige vedtak fra 23. juni i år og burde derfor ikke komme som noen «bombe».  For kommunens politiske system kom derimot rådmannens forslag som en overraskelse. Ingen politiske organ har behandlet rivings- og nybygg-alternativet.

Molde kommune har de siste årene gjennomført en storstilt satsing på rehabilitering og nybygg av Pleie- og omsorgsbygg, skoler, barnehager og kultur- og idrettsbygg. Dessverre har mange av prosjektene avdekket at det har vært nødvendig med riving og bygging av nytt. Dette skjedde på Bekkevoll skole, på Vågsetra skole, Barnas Hus og vestre del av Sellanrå skole.

Når det gjelder Idrettens Hus, viser de byggtekniske undersøkelsene at betongkonstruksjonene er solide og har en minimum levetid på ytterligere 40 år. Ut ifra et miljøsynspunkt er det derfor ikke naturlig å rive dagens Idrettens Hus.

Det ble i formannskapet påpekt klare mangler I saksutredningen fra rådmannen. Etter vår oppfatning er den største innvendingen at ombyggingsalternativet ikke er skikkelig utredet. Blant annet er det ikke utredet bygging av etasjeskille over dagens svømmebasseng. En slik løsning vil kunne gi en mye bedre arealutnyttelse enn det som refereres i saken og langt mer areal til idretten.

Molde kommune har allerede vedtatt og delvis gjennomført følgende delprosjekter på Molde Idresspark: Undervarme og nytt kunstgress på Reknesbanen til 5,1 mill kroner, tilbygg og oppgradering av Istadhallen (dvs tidligere Træffhallen) med en kostnadsramme på 57 mill kroner og nå et vedtak på ytterligere 110 mill kroner. Vi snakker altså om en betydelig satsing på idretten! Da blir det litt provoserende å møte utsagn fra Rune Sjåholm om at idrettens interesser ikke blir ivaretatt av posisjonen i Molde kommunestyre.

Molde kommune står foran flere nødvendige investeringer innenfor flere sektorer, og spesielt innenfor Pleie- og omsorg må vi satse tungt de neste årene. Allerede i 2017 ligger det inne 50 mill kroner til Nobel-bygget som skal bli vårt nye omsorgssenter med heldøgns bemanning.

Som folkevalgte føler vi et ansvar for å forvalte kommunens midler på best mulig måte. Vi fant det ikke forsvarlig å støtte rådmannens forlag som medførte en økning av investeringen for Idrettens Hus fra fastsatt ramme 110 mill til 170 mill kroner.  Vi ønsker et fortsatt tett og godt samarbeid med idretten.

Torgeir Dahl, ordfører (H)

Sidsel Rykhus, varaordfører (Ap)

Frank Ove Sæther, gruppeleder (Ap)

Hallgeir Ringstad, gruppeleder (Krf)

Frøydis Austigard, gruppeleder (V)

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook