Hos Wonderland på Åndalsnes produserer vi madrasser. Vi konkurrerer i et internasjonalt marked. Da må vi ha tilgang på topp kompetanse i svært mange funksjoner: Materialkunnskap, produksjon og produksjonsteknologi, logistikk, produktutvikling og design, merkevarebygging, markedsføring og salg, administrasjon og IKT, innkjøp, eksport, og ikke minst kunnskap om søvn og helse. Suksess i et tøft marked krever et team av kompetente og engasjerte mennesker i bedriften, og et inspirerende nettverk utenfor bedriften.

I dagens samfunn er det menneskene som skaper en god bedrift – maskiner kan alle skaffe seg. Da er det viktig at bedriften har tilgang på flest mulig mennesker rundt seg. Når vi har ledige stillinger og oppgaver som skal løses, kan vi da lettere få tak i menneskene med den rette kompetansen. I denne sammenheng har god samferdsel avgjørende betydning. Og derfor er Møreaksen et viktig veiprosjekt.

Man kan gjerne spørre om fergefri E39 mellom Ålesund og Molde har så mye å si for en madrassprodusent på Åndalsnes. Svaret er ja. Med nye Vågstrandtunnelen og Tresfjordbrua på plass merker vi allerede at bo- og arbeidsmarkedet vårt har blitt utvidet. Men potensialet er mye større. Det er ventet store effekter på bo- og arbeidsmarkedet når Møreaksen kobler Molde og Ålesund fergefritt sammen. Veien til Vestnes fra Åndalsnes kobler oss til dette bo- og arbeidsmarkedet. Det vil ha effekt. Da blir regionen som vi kan hente kompetanse fra mye større – vi kan benytte oss av kompetanse som bor helt andre steder, men likevel innenfor en akseptabel reisetid. Den samme effekten vil alle andre bedrifter på Åndalsnes, samt i en rekke andre kommuner i Romsdal og nordre del av Sunnmøre oppleve på grunn av Møreaksen. Når andre prosjekter, f.eks. Hafast mellom Ålesund og Hareid/Ulstein, etter hvert også kommer, forsterkes effekten ytterligere.

Det er dette som gjør Møreaksen til et så viktig veiprosjekt – det gjør det lettere for bedriftene å få tak i menneskene som gir oss kraft til å konkurrere i et internasjonalt marked. Og det gjør det lettere for oss å samarbeide bedriftene imellom og med de akademiske miljøene i Molde og Ålesund.

Jon Daniel Nesje, administrerende direktør i Wonderland AS

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook