Romsdal Budstikke etterlyste i sin leder 18.7 klare svar fra Arbeiderpartiet. Else-May Botten svarer i sitt innlegg i samme avis 21.07 med å kritisere regjeringen uten å ha så mye som ett konkret forslag til nye eller andre tiltak partiet ønsker å gjennomføre. Bare kritikk, ingen løsninger!

I 2014 falt oljeprisen dramatisk og Norges oljeavhengighet ble veldig tydelig. Mange bedrifter har måttet gjennomføre kraftige kostnadskutt og redusere bemanningen. Dette har ført til økt arbeidsledighet i deler av landet, blant annet i vårt fylke. På Gasskonferansen onsdag denne uken, la Møreforskning fram en rapport som viser at 4 av 5 i vår region som har blitt arbeidsledig i oljerelatert virksomhet, har fått ny jobb. Det viser at andre næringer og bransjer har behov for den kompetansen som blir ledig. Det viser også at vi fortsatt må ha full oppmerksomhet om den omstillingen deler av norsk næringsliv står overfor og de utfordringene økt arbeidsledighet gir for den enkelte.

Siden vi tok over regjeringskontorene i 2013 har vi fra første dag prioritert arbeid, aktivitet og omstilling. Det betyr en historisk satsing på kunnskap og næringsrettet forskning. Skattefunn-ordningen er styrket og det blir satset massivt på utvikling av ny miljøteknologi. Vi reduserer skatter og avgifter for næringslivet for å stimulere til økt aktivitet. Jo mer bedriftene får beholde av verdiskapingen, jo sterkere vil de stå rustet for å takle en krevende omstilling og sikre gode og trygge arbeidsplasser.

I alle møter med næringslivet blir verdien av en god infrastruktur fremhevet. Økt framkommelighet, sterkere bo- og arbeidsmarkedsregioner og tryggere veier er avgjørende for verdiskapingen. Derfor er samferdsel ett av de store satsingsområdene for Høyre og regjeringen. Budsjettene er økt med over 50% siden vi tok over og for første gang på lang tid reduseres vedlikeholdsetterslepet. Det gir resultater.

Det er kun på ett område Arbeiderpartiet virkelig står frem og har nye løsninger. De lover økte skatter. Økt skatt på norske bedrifter, norsk eierskap og norske arbeidsplasser er feil medisin. Det vil gjøre det vanskeligere for norske bedrifter å gjennomføre nødvendig omstilling og bidra til økt arbeidsledighet og mindre nyskaping.

Så, Else-May Botten, hvilke andre kort har du i ermet? Du må gjerne vise de frem slik at vi kan ha en konstruktiv diskusjon om løsninger, ikke bare innholdsløs kritikk.

Helge Orten, Stortingsrepresentant (H)

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook