Vi har to skribenter, en i Molde og en i Kristiansund - en som skriver leserinnlegg og en som skriver redaksjonelt.  En har «skriblerier» som sitt fag, mens den andre har «skribleriene» som hobby. Jeg bryr meg ikke om å nevne navnene til de to herrene, men det de to bidrar til er bare å grave grøfta mellom Molde og Kristiansund lengre og dypere.

Jeg tenker selvsagt på sykehusstriden. Nå er det blitt en gang slik at Hjelset utenfor Molde er valgt som sted for det nye sykehuset. Og slik blir det vel uansett! For meg betyr ikke sykehusplasseringen noe. Jeg har like lang vei til Kristiansund som jeg har til Hjelset.

Hvordan kan det bli bedre?

Hadde «skribleriene» brakt inn noe moment og bidratt til at striden kan bilegges - ja, da hadde jeg applaudert. Men, nå, med all skitten som slenges ut med en voldsom kraft i begge retninger, kan ikke jeg med min beste vilje forstå hvordan det kan skje.

Jeg har en fot i begge leirer, Molde og Kristiansund, og føler tilhørighet til begge byene. Hadde det ikke vært bedre og mer formålstjenlig om vi alle bidro til å trekke i de positive trådene? Gjør vi det, tror jeg vår region; aksen Kristiansund-Molde, kan vokse med stor slagkraft i «ryggsekken». Og slik være en godt alternativt til et nytt Stor-Trøndelag, eller for den saks skyld en buffer til en sterk Bergens-region.

Jeg har ingen glede av å lese all skitten, og må innrømme at når jeg ser byline på en redaksjonell artikkel eller et leserinnlegg underskrevet av en av diss to herrene, da legger jeg fra meg papirutgaven av avisa.

Savner det positive

Min henstilling er: Bring til torgs gode og positive innspill i form av redaksjonelle artikler og leserinnlegg, som løfter oss opp og ut av sykehuskrangelen, og som bidrar til at Kristiansund og Molde igjen drar i samme retning.