Dette er et tema som opptar mange om dagen. Siden Stortinget ga instrukser om at alle landets kommuner skulle begynne arbeidet med kommunereformen den 3. juni 2014 har Aukra kommune vært med i utredningene for å se hvem kommunen bør slå seg sammen med.

For min del vil jeg heller hevde at det er et problem for lokaldemokratiet at det blir færre politikere fra mitt bosted som skal representere meg i kommunestyret. I dag har vi 21 lokalpolitikere i kommunestyret for Aukra. Det er ikke godt å si hvor mange fra Aukra som hadde kommet til å bli valgt inn i et kommunestyre for Romsdalshalvøya, men en ting er sikkert. Det er nok ikke 21 stykker. Romsdalshalvøya er derfor ikke et alternativ jeg vil anbefale. Jeg tror også at det hadde kommet til å spøke for bevilgningene til Kjerringsundet i en stor kommune, selv om det har kommet signaler om det motsatte.

For meg handler også kommunereformen om følelser og identitet. Vi i de ytre øykommunene har mange felles faktorer med jordbruk, marin- og maritim industri og verftsindustri. Jeg tror vi sammen hadde kunnet lage en god kommune for våre innbyggere. Vi har ikke vært samme kommune siden 1924. Jeg håper at Aukraværinger og Midsundinger sier ja til at vi kan inngå ekteskap igjen.

Katrine Rindarøy

Gruppeleder, Aukra Ap

---

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook