Bernhard Riksfjord sier at Aukra gir 750 millioner kroner til molderegionen, det hadde vel vært mer riktig at han sa at Aukra skal bruke 6,75 milliarder kroner på 3500 innbyggere. Men det er vel vanskelig å forsvare for en sosialdemokrat.

Her kan det også bli to ulike entreprenører når forbindelsene skal bygges. Tror ikke jeg tar så veldig mye feil om at prisen på Kjerringsundet blir 3 milliarder kroner.

Aukra kommune setter av 90 millioner kroner i året og ved anleggsstart i 2018 har dere cirka 350 millioner avsatt til Kjerringsundet. I 2018 har dere tjent cirka 1,8 milliarder på eiendomskatt. Burde ikke den avsatte summen på 350 millioner kroner være vesentlig høyere?

Forventer Aukra kommune at regionen/fylkesmannen stiller opp og gir lånegaranti når dere vedtar at en regionkommune ikke er alternativ for dere?

Personlig håper jeg at den menige mann i Aukra kommune må våkne opp og se hva som skjer.

Kjerringsundet sin mulighet for å se dagens lys minsker om Aukra ikke får satt av mer penger til prosjektet. 130 millioner kroner per år burde være oppnåelig.

Aukra har 67 flere personer ansatt i kommunen enn Eide, som har samme innbyggerantall. Dette medfører en årlig lønnskostnad med sosiale utgifter for Aukra på cirka 40 millioner kroner. Her må Aukra kommune ta grep!

Møreaksen må sikres, den er viktig for Midsund. Den gir regional utvikling.

Den måten Aukra og Midsund best kan sikre Møreaksen på, er å gå inn i en regionkommune der vi leverer i henhold til Kommunereformens intensjon. Da kan vi forvente at regjering har Møreaksen på NTP i 2018. Kjerringsundet får da regionkommunen som sikring for å skaffe lånegaranti. Dette vet Bernhard Riksfjord godt!

Ungdommen gir klare signal på viktigheten i at disse prosjektene blir realisert. Næringslivet har samme budskap.

Aukra har også dessverre satt seg i en meget vanskelig situasjon forhandlingsmessig. Jeg venter spent på om Bernhard Riksfjord må kjøre et ekstraordinært kommunestyremøte for å få kommunen inn i regionkommuneforhandlingene.

Midsunds befolkning har behov for fakta.

Min fot fungerer bedre og bedre, men jeg er fortsatt en «naver».

Kolbjørn Ove Stølen

---

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook