For første gang på svært lenge har Molde Arbeiderpartiet fått gjennomslag for en av våre viktigste saker i budsjettet for Molde kommune. Behandling av budsjettet, som er årets viktigste sak, har vært gjennomført med involvering av hele partiet. Rådmannens skisse til budsjett og en grundig presentasjon av de utfordringene kommunen står i, ble presentert og drøftet i medlemsmøte 18. november. Alle medlemmer fikk anledning til å komme med innspill til formannskapets to medlemmer som de kunne ta med i det videre arbeidet.

Les flere meninger her!

Medlemsmøtet ga et svært klart signal om at omstillingen i helse- og omsorgsområdet krever en styrking av hjemmesykepleien. Denne prioriteringen ble brakt inn i forhandlingen med de andre samarbeidspartiene, og førte til følgende fellesforslag:

  • Økt satsing på hjemmesykepleie i pleie- og omsorg med 2,0 millioner kroner.

Sammen med en styrking av tjenesten i rådmannens skisse til budsjett for 2016, er dette en styrking på 4,4 millioner kroner til hjemmesykepleien.

Når det gjelder utvikling av Sjøfronten, så er vi også enige om at planleggingen og gjennomføring av Sjøfronten må fortsette. Molde idrettspark fortsetter også som planlagt, og det blir ikke stopp i dette prosjektet, men man må se nærmere på kostnadene. I rådmannens skisse lå det inne 247 millioner over tre år til dette prosjektet. Det ligger fortsatt inne 187 millioner i planperioden. Samarbeidspartiene er av den oppfatning at en må se nærmere på investeringsmidlene i dette prosjektet, selv om intensjonen er å fullføre til brukernes beste.

Etter mange år uten å ha påvirkning på budsjettet er vi meget fornøyd med å innta den posisjonen vi nå har fått.

Kommunestyret er sammensatt av mange motiverte og godt kvalifiserte representanter med ulik kompetanse, og arbeider for å tilfredsstille de ulike behov innbyggerne har. Sammen utgjør vi et kommunestyre som vil det beste for innbyggerne i Molde kommune, det er vi alle enige om.

--

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook