Pioner: Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal er mannen som har gjort studier gratis tilgjengelige på Internett.
(Foto: Torill Skuseth)

Pioner: Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal er mannen som har gjort studier gratis tilgjengelige på Internett. Foto: Torill Skuseth

En ny verden har åpnet seg

Flere studenter betyr mer inntekter for høgskolen.

Høgskolen i Molde går nye veger for å kunne gi travle mennesker muligheter til faglig påfyll: De tilbyr forelesninger gratis via Internett.

Det betyr at mennesker i tidsklemma fra høsten kan følge et komplett utdanningsløp ved Høgskolen i Molde uten å være til stede på forelesningene. Alt er lagt ut gratis tilgjengelig på nettstedet Youtube. Det betyr at det eneste man trenger for å studere, er en pc og tilgang til Internett. Og uten å ha vært fysisk til stede på en eneste forelesning på Kvam, gir høgskolen muligheter for folk å komme til Molde for å ta eksamen – riktignok må man være tatt opp som student.

Til nå er materiell for utvalgte kurs gjort tilgjengelig for folk, men fra høsten blir det mulig å ta et årsstudium i informasjonsteknologi. Det er førsteamanuensis Per Kristian Rekdal som skal ha æren for at Molde er den første høgskolen i landet som legger ut et komplett utdanningsløp gratis tilgjengelig på nettet. Ideen har han hentet fra verdens beste universiteter i England og USA.

Vi tror Rekdal har rett når han tror at høgskolen vil få en trippeleffekt: Høgere kvalitet på undervisningen, fleksibilitet for studentene og god reklame for Høgskolen i Molde. Men ett punkt til kan tilføyes på lista: Flere studenter. Det betyr mer inntekter.

Også for studentene som følger forelesningen til Rekdal på campus, er Youtube-videoene nyttige. I ro og mak - og så mange ganger man vil - kan man på HiMoldeX få forklart det vanskelige.

Vi er spente på hvilke erfaringer man etter ei tid gjør seg av at studentene ikke er til stede på forelesningene. Hvor viktige er de faglige diskusjonene - og det faglige miljøet - for sluttresultatet? Og hvor mye har det å si at man ikke har muligheter til å stille spørsmål?

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Leder

LEDER LØRDAG 24. JUNI

Nesset Musikkfest skapte folkefest

«Nesset Musikkfest er et godt eksempel på hvordan investeringer i kultur skaper gode ringvirkninger.»

LEDER TORSDAG 22. JUNI

Molde må finne den gode vegløsningen

«Utformingen av vegløsningene vil sette sitt preg på Molde i mange tiår framover.»

LEDER ONSDAG 21. JUNI

Ei ny framtid for folket på Nordøyane

«Det er tid for at alle slutter lojalt opp om beslutningene som er tatt om Nordøyvegen.»

LEDER TIRSDAG 20. JUNI

Legg til rette for syklistene

«Bra både for folkehelsa og miljøet.»

LEDER MANDAG 19. JUNI

Utvikler område for storhandel i Fræna

«Det er positivt at virksomheter som i flere tiår har drevet handel med handel i Fræna ser utviklingsmuligheter i egen kommune.»

Kolleksjon inspirert av arkitektur

Storfornøyd Trude Nistad etter lørdagens moteshow, inspirert av arkitektur og industri.

MFK-juniorene i cup-thriller

Videre etter straffesparkkonkurranse på Høddvoll.

Jubilant med opptur

Partnerplast feirer 25 år – adm. dir. Tom Samulesen har reist 1.200.000 km til og fra jobb disse årene.