Pioner: Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal er mannen som har gjort studier gratis tilgjengelige på Internett.
(Foto: Torill Skuseth)

Pioner: Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal er mannen som har gjort studier gratis tilgjengelige på Internett. Foto: Torill Skuseth

En ny verden har åpnet seg

Flere studenter betyr mer inntekter for høgskolen.

Høgskolen i Molde går nye veger for å kunne gi travle mennesker muligheter til faglig påfyll: De tilbyr forelesninger gratis via Internett.

Det betyr at mennesker i tidsklemma fra høsten kan følge et komplett utdanningsløp ved Høgskolen i Molde uten å være til stede på forelesningene. Alt er lagt ut gratis tilgjengelig på nettstedet Youtube. Det betyr at det eneste man trenger for å studere, er en pc og tilgang til Internett. Og uten å ha vært fysisk til stede på en eneste forelesning på Kvam, gir høgskolen muligheter for folk å komme til Molde for å ta eksamen – riktignok må man være tatt opp som student.

Til nå er materiell for utvalgte kurs gjort tilgjengelig for folk, men fra høsten blir det mulig å ta et årsstudium i informasjonsteknologi. Det er førsteamanuensis Per Kristian Rekdal som skal ha æren for at Molde er den første høgskolen i landet som legger ut et komplett utdanningsløp gratis tilgjengelig på nettet. Ideen har han hentet fra verdens beste universiteter i England og USA.

Vi tror Rekdal har rett når han tror at høgskolen vil få en trippeleffekt: Høgere kvalitet på undervisningen, fleksibilitet for studentene og god reklame for Høgskolen i Molde. Men ett punkt til kan tilføyes på lista: Flere studenter. Det betyr mer inntekter.

Også for studentene som følger forelesningen til Rekdal på campus, er Youtube-videoene nyttige. I ro og mak - og så mange ganger man vil - kan man på HiMoldeX få forklart det vanskelige.

Vi er spente på hvilke erfaringer man etter ei tid gjør seg av at studentene ikke er til stede på forelesningene. Hvor viktige er de faglige diskusjonene - og det faglige miljøet - for sluttresultatet? Og hvor mye har det å si at man ikke har muligheter til å stille spørsmål?

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Leder

LEDER LØRDAG 29. APRIL

Forsøpling må tas på alvor

«Søppel i naturen har lang nedbrytningstid og kan gjøre stor skade.»

LEDER FREDAG 28. APRIL

Uheldig utspill om ekteskapslova

«Endringa av ekteskapslova har etter vårt syn bidratt til mer åpenhet og større likebehandling.»

LEDER TORSDAG 27. APRIL

Må ta hensyn til syklistene

«Fortsatt langt fram til at norsk trafikk er godt tilrettelagt for syklistene.»

LEDER ONSDAG 26. APRIL

Kysten bør få del i havrikdommen

«På land er det akseptert å betale leie for areal. Samme prinsipp bør gjelde for sjøen.»

LEDER TIRSDAG 25. APRIL

Smilefjes gir tryggere spisesteder

«Vårt inntrykk er at ordningen med smilefjes i stor grad fungerer godt.»

- Plant det dere vil året rundt

- Men er det tele i jorda, må dere gå til anskaffelse av dynamitt, sier selvutnevnt "sinnagartner," Svein Haukebø.

Molde ligger under

Følg kampen direkte her.