Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS

Biskopen står på ungdommens side

«Biskopen møter ikke ungdom med en moralsk pekefinger.»

Ungdom har en høy stjerne hos biskop Ingeborg Midttømme. Biskop Ingeborg møter ikke ungdom med en moralsk pekefinger når maidagene og -nettene innbyr til uteliv og festligheter. Hun fordømmer heller ikke ungdomskulturen, russetida og den sterke lojaliteten mange ungdommer føler til hverandre.

Biskop Ingeborg tar til orde for at voksne, og foreldrene i særdeleshet, bør stille opp og vise omsorg for ungdom. I intervjuet biskopen ga til Romsdals Budstikke sist lørdag ba hun foreldrene være mer tilstede sammen med ungdom for å støtte dem og vise omsorg. Biskop Ingeborg brukte et så dagligdags eksempel som å stille seg til rådighet som sjåfør nattestid. «Still gladelig opp som sjåfør. Ta det som en tillitserklæring hvis dere får lov», oppfordrer hun.

Vi har sans for den positive tilnærmingen biskop Ingeborg har for samspillet mellom ungdom og voksne. Hun ser ikke på ungdom, russetid og festetid som et problem. I stedet oppfordrer biskop Ingeborg foreldrene om å være mye mer til stede og kjenne til undomsmiljøene. Ungdommens forhold til alkohol er ett eksempel: Når ungdom er sammen og alkoholen tar tak, tøyer ungdom grensene lengre enn de har tenkt, påpeker biskopen og mener at trygge voksne kan hjelpe dem med å sette grenser. Ordningen med voksne som går natteravn, brukes som eksempel.

Det viktige budskapet biskopen har til foreldrene er at de må stille opp og være gode rollemodeller for ungdom. Vi synes biskopen får fram det vesentlige poenget: Voksne må ikke slippe tømmene og vente på at ungdommene skal finne de riktige verdiene på egen hånd. Voksne skal være omsorgspersoner som kjenner til ungdomsmiljøene, tar ansvar og ikke bare opptrer som en vaktstyrke.

Biskop Ingeborg viser et folkelig engasjement langt ut over det vi har vært vant til fra kirkens talspersoner. Hun er ikke redd for å bevege seg inn i grenselandet mellom kirke og sosial politikk, og får det til å bli helt naturlig. Gjennom å vise oppriktig respekt og omsorg for ungdom , håper vi biskop Ingeborgs oppfordring blir tatt på alvor.

Mer å lese på Rbnett:
Leder

LEDER ONSDAG 5. AUGUST

Kompetanse gir kraft for Molde

«Barometeret viser hvordan Molde har klatret de siste åra.»

LEDER TIRSDAG 4. AUGUST

Vil politikerne ha leikeplass?

«En sentralt plassert leikeplass viser at man satser på de yngste.»

LEDER MANDAG 3. AUGUST:

Mye positivt for Raumarock

«Raumarock har en verdifull relasjon med norske rockere og lokalt publikum.»

LEDER FREDAG 31. JULI:

Norge mer attraktivt som ferieland

«Aktiv ferie er en av ferietrendene.»

LEDER TORSDAG 30. JULI:

Nye byggeregler gjør det enklere

«Også for huseiere er de nye reglene godt nytt.»

– Solskjær-ryktet er «100 prosent usant»

En Toronto FC-kilde sier det ikke er noen sannhet i ryktet om at Ole Gunnar Solskjær (42) er på vei til Major League Soccer.

Satser på selskapet som gjorde ham rik

Og denne gangen tar Kjell Inge Røkke med seg sønnen.

Politiet: – Har sikret videobilder fra Blindern

Har så langt ikke fått analysert bildene.

Vekter skutt på jobb i Oslo

Skutt på av to ukjente personer.

Fant bombelignende gjenstand

Universitetsområdet på Blindern avsperret.