Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS

Biskopen står på ungdommens side

«Biskopen møter ikke ungdom med en moralsk pekefinger.»

Ungdom har en høy stjerne hos biskop Ingeborg Midttømme. Biskop Ingeborg møter ikke ungdom med en moralsk pekefinger når maidagene og -nettene innbyr til uteliv og festligheter. Hun fordømmer heller ikke ungdomskulturen, russetida og den sterke lojaliteten mange ungdommer føler til hverandre.

Biskop Ingeborg tar til orde for at voksne, og foreldrene i særdeleshet, bør stille opp og vise omsorg for ungdom. I intervjuet biskopen ga til Romsdals Budstikke sist lørdag ba hun foreldrene være mer tilstede sammen med ungdom for å støtte dem og vise omsorg. Biskop Ingeborg brukte et så dagligdags eksempel som å stille seg til rådighet som sjåfør nattestid. «Still gladelig opp som sjåfør. Ta det som en tillitserklæring hvis dere får lov», oppfordrer hun.

Vi har sans for den positive tilnærmingen biskop Ingeborg har for samspillet mellom ungdom og voksne. Hun ser ikke på ungdom, russetid og festetid som et problem. I stedet oppfordrer biskop Ingeborg foreldrene om å være mye mer til stede og kjenne til undomsmiljøene. Ungdommens forhold til alkohol er ett eksempel: Når ungdom er sammen og alkoholen tar tak, tøyer ungdom grensene lengre enn de har tenkt, påpeker biskopen og mener at trygge voksne kan hjelpe dem med å sette grenser. Ordningen med voksne som går natteravn, brukes som eksempel.

Det viktige budskapet biskopen har til foreldrene er at de må stille opp og være gode rollemodeller for ungdom. Vi synes biskopen får fram det vesentlige poenget: Voksne må ikke slippe tømmene og vente på at ungdommene skal finne de riktige verdiene på egen hånd. Voksne skal være omsorgspersoner som kjenner til ungdomsmiljøene, tar ansvar og ikke bare opptrer som en vaktstyrke.

Biskop Ingeborg viser et folkelig engasjement langt ut over det vi har vært vant til fra kirkens talspersoner. Hun er ikke redd for å bevege seg inn i grenselandet mellom kirke og sosial politikk, og får det til å bli helt naturlig. Gjennom å vise oppriktig respekt og omsorg for ungdom , håper vi biskop Ingeborgs oppfordring blir tatt på alvor.

Leder

LEDER MANDAG 24. NOVEMBER:

En historisk fotballbragd

«Tusenvis av romsdalinger reiste heim fra Oslo med et stort smil.»

LEDER LØRDAG 22. NOVEMBER:

Hvor tydelige ble fotavtrykkene?

«Prosessen fram til enighet viser støtte-partienes nøkkelrolle.»

LEDER TORSDAG 20. NOVEMBER

Svenneprøven snart bestått?

«Når det skjer er en milepæl nådd for den blåblå-regjeringa.»

LEDER ONSDAG 19. NOVEMBER

Byutvikling er bra for bygdene

«Det er ikke by mot bygd, men fylket mot de største norske byene.»

LEDER TIRSDAG 18. NOVEMBER

Formidling ved bibliotekene

«Hva slags bibliotek er det kommunen ønsker å tilby innbyggerne?»

GULLFESTEN FORTSATTE I MOLDE

Se Forrens scenestup!

VIDEO: MFK-spillerne ble med på gullfesten på Bjørnsonhuset i natt.

Jo Nesbø

"Fantastiske supportere"

Andre lag kan misunne Molde de positive supporterne, mener Jo Nesbø.


Rush for gullkaker og cup-cakes

Gullfeiringen fortsetter i Molde. Og bakeren opplevde kø for å sikre seg gullkake.

Klar for årets to siste

Kjenner du en ildsjel? Kun to kåringer gjenstår i år, så nå haster det å komme med tips!