Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS
(Foto: Oddbjørn Harnes)

Foto: Oddbjørn Harnes

Viktig med politi i distriktene

«Et synlig nærpoliti er en viktig del av beredskapen i politiet.»

Politimester Jon Steven Hasseldal ved Sunnmøre politidistrikt ønsker at politiet skal ha mulighet til å bestemme hvor i distriktet det skal være lensmannskontor. Dette var også tema da justiskomiteen på Stortinget gjestet Møre og Romsdal sist uke. De var mer eller mindre samstemt i at de ikke vil gi politimestrene makt til å kutte lensmannskontorene. Stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap) sier til Sunnmørsposten at hun ikke ønsker en slik løsning fordi at hun frykter at det vil gå ut over beredskap og nærheten til befolkningen.

Vi er enige i at lensmannsstruktur ikke bør være en administrativ avgjørelse. Vi bor i et fylke med ferjesamband og fjelloverganger. Et synlig nærpoliti er en viktig del av beredskapen til etaten. Politiet er viktige for folks trygghetsfølelse. Dette skal man ikke undervurdere. Dersom man ønsker en annen struktur er det naturlig at dette blir tatt opp politisk. Politimesternes mening har sjølsagt betydning som grunnlag for en politisk vurdering. Men vi ønsker ikke et system hvor en etablert struktur kan ryddes vekk uten politisk behandling.

Politiets fellesforbund gjorde tidligere i år en spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Den viser at politifolk landet rundt mener de mangler viktig utstyr for å kunne gjøre jobben på en god måte. Politiet mangler beredskapssystemer, biler, båter og utstyr. Spesielt gjelder dette i distriktene. Politiet lokalt gikk i fjor på denne tida ut med meldinga om at de måtte selge politibåten «Argus» for å få råd til å kjøpe nye politibiler. Dette er et lokalt eksempel på at etaten er under press. For politimesterne er dette sjølsagt utfordrende. Gjennom budsjettbehandlingen kan politikerne gi viktige styringssignal.

I undersøkelsen svarer politiet at de mangler et tilstrekkelig beredskapssystem. Tilfeldighetene rår, både når det gjelder hvem som er på vakt, hvilken kompetanse de har. Det samme er også tilfelle med hvem som treffes på telefonen og som da kan kalles inn til tjeneste, sa leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen til VG. I en slik hverdag tror vi nærpolitiet fortsatt har en viktig rolle.

Leder

LEDER TIRSDAG 27. JANUAR:

Sluttpakker i offentlige selskap

«Sluttavtaler kan skape vanskelige situasjoner i offentlige selskap.»

LEDER MANDAG 26. JANUAR:

Et dystert 70-årsminne

«Derfor må historien stadig gjenfortelles.»

LEDER LØRDAG 24. JANUAR:

Skaper grunnlag for utvikling

«Det er riktig at man nå prøver å sikre båtruta for flere år.»

LEDER FREDAG 23. JANUAR:

Møter mothaker i alle leirer

«Effektivisering trenger ikke bety at kvaliteten blir dårligere.»

LEDER TORSDAG 22. JANUAR:

Oppgjøret om arbeidsmiljøloven

«Om midlertidige ansettelser fungerer slik er usikkert.»

LEITEAKSJON I MOLDE

Kartlegger alle elektroniske spor

Kripos har kommet til Molde. Videobilder og mobilbruk er blant fokusområdene.

Har ikke fått kontakt med guttens far

Politiet vet ikke om sjuåringen hadde egen mobiltelefon.

Etterlyser sjuåringen med navn og bilde

Les pressemeldingen fra politiet her.

Elias og Sara på topp

I Møre og Romsdal fikk vi 29 flere Sara-er, og 26 flere Elias-er. Se hele topplista her!