Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS
(Foto: Oddbjørn Harnes)

Foto: Oddbjørn Harnes

Viktig med politi i distriktene

«Et synlig nærpoliti er en viktig del av beredskapen i politiet.»

Politimester Jon Steven Hasseldal ved Sunnmøre politidistrikt ønsker at politiet skal ha mulighet til å bestemme hvor i distriktet det skal være lensmannskontor. Dette var også tema da justiskomiteen på Stortinget gjestet Møre og Romsdal sist uke. De var mer eller mindre samstemt i at de ikke vil gi politimestrene makt til å kutte lensmannskontorene. Stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap) sier til Sunnmørsposten at hun ikke ønsker en slik løsning fordi at hun frykter at det vil gå ut over beredskap og nærheten til befolkningen.

Vi er enige i at lensmannsstruktur ikke bør være en administrativ avgjørelse. Vi bor i et fylke med ferjesamband og fjelloverganger. Et synlig nærpoliti er en viktig del av beredskapen til etaten. Politiet er viktige for folks trygghetsfølelse. Dette skal man ikke undervurdere. Dersom man ønsker en annen struktur er det naturlig at dette blir tatt opp politisk. Politimesternes mening har sjølsagt betydning som grunnlag for en politisk vurdering. Men vi ønsker ikke et system hvor en etablert struktur kan ryddes vekk uten politisk behandling.

Politiets fellesforbund gjorde tidligere i år en spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Den viser at politifolk landet rundt mener de mangler viktig utstyr for å kunne gjøre jobben på en god måte. Politiet mangler beredskapssystemer, biler, båter og utstyr. Spesielt gjelder dette i distriktene. Politiet lokalt gikk i fjor på denne tida ut med meldinga om at de måtte selge politibåten «Argus» for å få råd til å kjøpe nye politibiler. Dette er et lokalt eksempel på at etaten er under press. For politimesterne er dette sjølsagt utfordrende. Gjennom budsjettbehandlingen kan politikerne gi viktige styringssignal.

I undersøkelsen svarer politiet at de mangler et tilstrekkelig beredskapssystem. Tilfeldighetene rår, både når det gjelder hvem som er på vakt, hvilken kompetanse de har. Det samme er også tilfelle med hvem som treffes på telefonen og som da kan kalles inn til tjeneste, sa leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen til VG. I en slik hverdag tror vi nærpolitiet fortsatt har en viktig rolle.

Mer å lese på Rbnett:
Leder

LEDER TIRSDAG 4. AUGUST

Vil politikerne ha leikeplass?

«En sentralt plassert leikeplass viser at man satser på de yngste.»

LEDER MANDAG 3. AUGUST:

Mye positivt for Raumarock

«Raumarock har en verdifull relasjon med norske rockere og lokalt publikum.»

LEDER FREDAG 31. JULI:

Norge mer attraktivt som ferieland

«Aktiv ferie er en av ferietrendene.»

LEDER TORSDAG 30. JULI:

Nye byggeregler gjør det enklere

«Også for huseiere er de nye reglene godt nytt.»

LEDER ONSDAG 29. JULI:

Fornuftig med flytevestpåbud

«Redningsvest er ingen tvangstrøye fra myndighetene.»

Stabell Kulø til Frei menighet

Sokneprest i Bud, Sindre Stabell Kulø (35), ser fram til å flytte heim til Kristiansund.

Sushi-satsing endte i skifteretten

Selskapet bak Helt Rått på Hjelset er konkurs. Gründeren håper på en ny mulighet.

Politimann med vådeskudd

Skal ha skjedd på politistasjonen i Kristiansund i april i år.