Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS
(Foto: Scanpix)

Foto: Scanpix

Trenger nye tiltak for unge

«Det har vært en sterk økning i antallet unge på uføretrygd.»

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil gi tilskudd til bedrifter som ansetter ungdom som står i fare for å falle utenom arbeidsmarkedet, skriver Aftenposten. Bjurstrøm har allerede snakket med NHO om sitt forslag. Hun ønsker å rydde plass til en slik satsing i revidert nasjonalbudsjett som regjeringa legger fram i mai. Ordningen skal hjelpe unge mennesker som har det vanskelig i et fritt arbeidsmarked, for eksempel unge som sliter med psykiske problemer eller rus.

Det er et spennende tiltak
arbeidsministeren fremmer. For mange unge mennesker vil det være av stor betydning å få prøve seg i arbeidslivet. Forskning viser at dette er den beste vegen ut av hverdagen som støttemottaker. Utfordringen er at mange bedrifter ikke våger å ta risikoen som det medfører å ansette en ung person som har vært lenge utenfor arbeidslivet. Bedriften vil kunne motta lønnstilskudd i opptil tre år. I tillegg åpnes det for at den som får jobben kan være midlertidig ansatt i opptil tre år. Det er viktig at dette praktiseres ryddig.

Aftenposten har de siste ukene omtalt flere interessante problemstiller rundt unge arbeidsledige. Dette har skapt en sunn politisk debatt om hvordan Nav sin tiltakspakke fungerer. Det er spesielt alvorlig at mange unge mennesker ikke får den oppfølgingen de trenger. Artiklene har også vist at det er store forskjeller mellom ulike regioner. I Telemark får 70 prosent av de som gjennomfører «arbeid med bistand» fast jobb. I Sogn og Fjordane er det til sammenlikning 15 prosent som ender om med fast jobb.

Et lønnstilskudd kan virke motiverende for bedrifter. I første omgang vil man iverksette et prøveprosjekt med 500 personer. Dersom dette gir ønskede resultater vil man vurdere å videreføre prosjektet. Samtidig som man jobber med den overordnede problemstillingen tror vi det kan være lurt å sette i gang slike prøveprosjekter. Da får man en rask pekepinn på om man oppnår de ønskede resultater. Norge har opplevd en sterk økning i antallet unge på som mottar uføretrygd. Ifølge statsråden har antallet uføre 20 -24-åringer økt fra 2506 til nå 3682 på seks år. Dette viser tydelig behovet for nye tiltak.

Leder

LEDER MANDAG 24. NOVEMBER:

En historisk fotballbragd

«Tusenvis av romsdalinger reiste heim fra Oslo med et stort smil.»

LEDER LØRDAG 22. NOVEMBER:

Hvor tydelige ble fotavtrykkene?

«Prosessen fram til enighet viser støtte-partienes nøkkelrolle.»

LEDER TORSDAG 20. NOVEMBER

Svenneprøven snart bestått?

«Når det skjer er en milepæl nådd for den blåblå-regjeringa.»

LEDER ONSDAG 19. NOVEMBER

Byutvikling er bra for bygdene

«Det er ikke by mot bygd, men fylket mot de største norske byene.»

LEDER TIRSDAG 18. NOVEMBER

Formidling ved bibliotekene

«Hva slags bibliotek er det kommunen ønsker å tilby innbyggerne?»

MFK - CUP- OG SERIEVINNER 2014

Hyller Skulleruds Champions League-ambisjoner

Høgmo liker Molde-sjefens offensive signaler.

– We are the champions!

VIDEO: Hør spillernes seierssang og Toros takketale.

Ble feiret med fyrverkeri

Gjenopplev cupfesten 2014 fra Ullevaal til Aker stadion og Bjørnsonhuset her.