Tips oss

Tips oss på 992 53 000

  • Ring 992 53 000
  • Send e-post til tips@rbnett.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord RB TIPS
(Foto: Scanpix)

Foto: Scanpix

Snusernes parti

«I likhet med Venstre ønsker også Frp å vise seg fram som et samarbeidsvillig parti.»

Fremskrittspartiet avviklet sitt landsmøte omtrent som forventet i helga. Det vil si som et parti med ett stort hovedmål de neste åra: Å få til en borgerlig regjering hvor også Frp skal få tildelt sine statsrådsposter.

Landsmøtet stemte eller slipte bort de mest outrerte sakene. Enten det var klimaspørsmål, bruk av oljepenger eller homoadopsjon så ble resultatet innenfor det man definerer som «ansvarlig». Landsmøtets innhold fikk journalistene til å spørre partileder Siv Jensen om Fremskrittspartiet nå nærmer seg et slags «Høyre light». Det avviser Jensen. – Vi har ikke endret vår politikk på noe område. Jeg er trygg på at velgerne først og fremst stemmer på politikk og ikke innpakning, sier hun.

Men ingen trenger å tvile. I likhet med Venstre ønsker også Frp å vise seg fram som et samarbeidsvillig parti. Så lenge Frp er med i regjeringsplanene vel å merke. For i landsmøtetalen sin slo Siv Jensen fast sju hele ganger at det er uaktuelt for Frp å støtte en regjering partiet selv ikke er del av. Men selv om skillet i innvandringspolitikken ble påpekt, er er det vanskelig å få øye på ultimative krav fra Frp under eventuelle regjeringssamtaler.

Men en gruppe kan være trygg på at det i hvert fall er et norsk parti som vil tale deres sak. Nyheten om at snus kan bli forbudt i Norge har vekket stridslysten. Under landsmøte på Gardermoen søndag, avviste Frp en rekke forslag fra Nasjonalt råd for tobakksforebygging. Rådet har blant annet foreslått å forby snus, røykerom og taxfreesalg av tobakk. Jøran Kallmyr, opprinnelig fra Fræna – nå Oslo, vil gjøre Frp til snusernes parti og gikk kraftig ut mot EU-direktiv som skal begrense bruken av snus. – Jeg vil ikke bli diktert av en byråkrat i Brussel som aldri har hatt en pris under leppa, sa Kallmyr. Han beskrev snus som det viktigste folkehelseproduktet siden antibiotika og viste til at mange røykere har sluttet ved å gå over til snus.

Kampen for snusernes behov vil neppe vekke stor strid i møte med de andre borgerlige partiene. Nå venter alle i spenning på hva KrF sitt landmøte sier om borgerlig samarbeid.

Mer å lese på Rbnett:
Leder

LESERINNLEGG

- Nå bør det være E136 Romsdalen sin tur

Svar til regionvegsjefen om utbedringer av E136.

LEDER ONSDAG 21. OKTOBER

Romsdalen må overvåkes bedre

«Politiet og Vegvesenet bør intensivere kontrollene langs E136 i Romsdalen.»

LEDER TIRSDAG 20. SEPTEMBER

Neppe noen grunn til panikk

«Hvilke oppgaver skal de store regionene ta seg av?»

LEDER MANDAG 19. SEPTEMBER

Ny fraværsregel kan slå uheldig ut

«Hvorfor gjelder fraværsregelen enkeltfag og ikke elevens totale fravær?»

Hva gjør kultursjefen i Fræna her?

Hun har fått 100.000 kroner for å lete.

Advarer mot fortetting

Åpner for store konflikter, mener Venstre om plan for område nord for Sandvegen.

Se, her lander tippoldemor!

Ingrid Korsnes (snart 85) var helt i skyene sammen med fallskjerminstruktør Ron Holan.

Vant uten å imponere

Aldri har en vinner løpt saktere i Torvikbukt rundt.

Mona Obaidli: - Jeg er stum

(Molde HK–Aker TH 22-24) Sjumålsscoreren var skuffet etter tapet mot Aker.