Kulturgaven til Eresfjord

«Eresfjord har tradisjoner for å skreddersy opplevelser for folk.»

Eresfjord har fått en ny tilvekst til attraksjonene. I helga foretok bygdas utvandrede sønn, Fred Kavli, den offisielle åpningen av Kavli Moen Gård. Milliardæren, som bor i USA, har brukt mer enn 30 millioner kroner på å restaurere bygninger og bygge opp barndomsgården til en hærskapelig gjestegård. Gården har Fred Kavli gitt en stiftelse ansvaret for å drive og forvalte. På den måten har Fred Kavli ment at gjestegården skal være lokalsamfunnets eiendom.



Noen bygder er heldige
og får nyte godt av at bygdas menn eller kvinner har bygget seg opp anselige formuer. Men det er ingen automatikk i at de som besitter rikdom, skal dele den med bygda de kommer fra. I Fred Kavlis tilfelle er røttene til heimbygda Eresfjord så sterke at han har valgt å bruke litt av pengene sine til å skape noe som formidler stoltheten over å være eresfjording. Restaurerte bygninger skal sammen med mat- og naturopplevelser formidle noen av kulturverdiene bygda har. Dette er Kavlis verk. Og det kan eresfjordingene være stolt over.

Eresfjord har for øvrig tradisjoner med å skreddersy opplevelser for folk. Gjestegårdene som baserer seg på fiske i elva Eira har gjennom flere generasjoner gitt Eresfjord renommé som en naturperle. Kavli Moen Gård er et nytt tilskudd til tradisjonen med lokale natur- og kulturopplevelser i bygda.

85 år gamle Fred Kavli ser gjestegården i Eresfjord som mulig vertskapssted for utdeling av Kavli-prisene. Det kan trekke internasjonal oppmerksomhet til bygda. «Verden kan godt få komme til Eresfjord», sier Fred Kavli. Vi ønsker Eresfjord til lykke med den nye gjestegården, og håper den blir til glede og gagn for alle i bygda og for hele Nesset.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Leder

LEDER TORSDAG 22. JUNI

Molde må finne den gode vegløsningen

«Utformingen av vegløsningene vil sette sitt preg på Molde i mange tiår framover.»

LEDER ONSDAG 21. JUNI

Ei ny framtid for folket på Nordøyane

«Det er tid for at alle slutter lojalt opp om beslutningene som er tatt om Nordøyvegen.»

LEDER TIRSDAG 20. JUNI

Legg til rette for syklistene

«Bra både for folkehelsa og miljøet.»

LEDER MANDAG 19. JUNI

Utvikler område for storhandel i Fræna

«Det er positivt at virksomheter som i flere tiår har drevet handel med handel i Fræna ser utviklingsmuligheter i egen kommune.»

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

– Setter pris på tilliten jeg har fått

Stian Rode Gregersen er blitt et klart stoppervalg for MFK denne sesongen.

Tenåring anmeldt for voldtekt

Begge involverte på Gossen er under 18 år. Løslates etter avhør i Molde