Nesset kommune har ikke tenkt å legge seg i stabilt sideleie og vente på å bli en del av storkommunen Molde fra 1. januar 2020. Politikerne i Nesset vedtok før helga hvordan kommunen har tenkt å bruke penger i 2018. Og det er lagt en økonomiplan for de neste åra. De folkevalgte har satt som et overordna mål å opprettholde tjenestetilbudet til innbyggerne på samme nivå som i dag, eller helst enda bedre tjenester. Den samme holdningen har preget Nesset i flere år. Kommunen har brukt omtrent hver krone den har hatt for å gi de rundt 3.000 innbyggerne gode tjenester.

Slik det ser ut, kan Nesset forberede seg på å seile inn i Nye Molde kommune på første klasse. Innbyggerne kan være stolt over at grunnskolen leverer godt. I elevundersøkelsene svarer elevene at skolemiljøet er godt, de får god støtte fra lærerne og resultatene fra nasjonale prøver viser at Nesset-skolen holdt god kvalitet. Kommunen har renovert og fornyet skolene i kommunen, samt at nye lokaler kommer skolen til gode ved at Nessethallen ble tatt i bruk i år.

Nå tar Nesset også et nytt krafttak for å lage et bedre helse- og omsorgstilbud. Nesset omsorgssenter skal bygges om til et moderne pleie- og omsorgssenter, blant annet med demensavdelinger. Om ett års tid begynner byggearbeidene på et nytt helsehus, vegg i vegg med kommunehuset. Bygget skal romme blant annet omsorgsboliger, heimetjenesten, legesenter. ambulansestasjon, offentlig tannhelsestasjon. Hovedinntrykket er at Nesset har foretatt oppgradering av de største tjenesteområdene, og står godt rustet for de neste 20–30 åra.

I likhet med andre kommuner investerer Nesset friskt. Lånegjelda har økt kraftig, og passerer 100.000 kroner per innbygger. Nesset er likevel heldigere stilt enn flere andre kommuner i og med at kommunen har fire fond, og får årlig påfyll fra staten på fondene med oppunder 10 millioner kroner. Disse inntektene får Nesset beholde også etter kommunesammenslåingen. Så lenge innbyggerne får gode tjenester og ikke opplever at de brekker nakken økonomisk på skatter og avgifter fra kommunen, er Nesset-innbyggerne lite bekymret for framtida.