Nordmørslista hadde som mål å få en representant inn på Stortinget. Og helst i en vippeposisjon som kunne brukes til å få stanset planene om fellessjukehuset på Hjelset. Som kampsak nummer to hadde Nordmørslista å arbeide for at kommunene på Nordmøre skal forlate Møre og Romsdal og bli en del av regionen Trøndelag. Valgresultatet viste at opprøret Nordmørslista ville spille opp til, kollapset.

Ved fylkestingsvalget for to år siden sendte Nordmørslista sjokkbølger gjennom det politiske landskapet i Møre og Romsdal. Partiet fikk over 8.000 stemmer. Det ga partiet fire av de 47 plassene i fylkestinget, plass rundt bordet i fylkesutvalget og lederen for regional- og næringsutvalget i fylket. Nordmørslista ble Kristiansunds desidert største parti, med 53,9 prosent av stemmene. Grunnlaget for den store oppslutningen var misnøyen med beslutningen om at fellessjukehuset skal bygges på Hjelset, ikke på Frei i Kristiansund kommune.

Høstens stortingsvalg viste at velgerne på Nordmøre ikke ser på Nordmørslista som noe samlende parti. Utenom Kristiansund var det kun 400 velgere på Nordmøre som ga partiet sin stemme. I store kommuner som Sunndal og Surnadal fikk Nordmørslista 12 og 9 stemmer. Partiet er et Kristiansunds-parti, og også i byen mistet Nordmørslista tre av fire velgere fra forrige valg. Nordmørslista oppfattes som en protest mot det etablerte politiske miljøet i Kristiansund, der Arbeiderpartiet har dominert. Interessant nok var det Nordmørslistas fire fylkespolitikere som høsten 2017 bidro til å sikre Ap makta i fylkestinget.

Slik vi oppfatter toppkandidaten Steinar Wiik Sørvik har partiet ambisjoner om å komme sterkt i fylkesvalget i 2019. Da har byggingen av sjukehuset på Hjelset kommet godt i gang, og kampsaka blir løsrivelse fra Møre og Romsdal. Det er fullt mulig å holde liv i regiondebatten de neste to åra. Vi tviler på realismen i å få rokket ved at Møre og Romsdal står seg godt som sjølstendig fylke og region etter 1. januar 2020. Klarer ikke Nordmørslista å kapre velgere fra de etablerte partiene, er det stor sjanse for at gløden slokkes like fort som den ble tent.