Det har vært skrevet noen spaltemeter om den nye sjøfronten i Molde opp gjennom åra. Nå ser det ut til at første del av sjøfronten snart kan bli en realitet. Stemningen var høg da et enstemmig kommunestyre vedtok en stor forskjønnelse av hjertet i Molde sentrum. Torget vil få en betydelig oppgradering og kan bli det samlingsstedet et sentrum skal ha. Vi har fått et kulturelt møtepunkt på Plassen, men torget i en by bør inneholde mer enn det torget i Molde har kunnet tilby de siste åra. Den forskjønnelsen som nå kommer, gir oss alle muligheter.

Nå skal det legges opp til handel, rekreasjon og leik i bilfrie omgivelser, og det er et riktig grep å forholde seg til gjenreisingsarkitekt Sverre Pedersens grunntanke om åpning mot sjøen. Slik tegningene foreligger nå, vil vi få lett tilgang ned til fjorden, men en trapp nederst ved siden av et areal for bevertningssted.

Kiosken har lenge blitt ansett som en arkitektonisk hindring for utvikling av Torget, og vi synes det er riktig å fjerne den fra der den ligger nå. Samtidig er det kiosken som har skapt det som er av liv på Torget i mange år – helt siden vi kunne kjøpe pølse eller «mexicaner» fra den mobile kiosken til Håkon Rasmussen. Det er viktig at det opprettholdes et kiosktilbud i nærhet til torget.

Næringslivet har gjort en flott jobb med å få til et spleiselag som gjør det mulig å sette i gang med arbeidet allerede om et par måneder. Det blir viktig å samarbeide videre også om hvordan torget skal fylles med aktivitet. Det har vært snakk om leikeaktiviteter som er planlagt øst for torget, og det bør legges til rette for mye mer. Byen og distriktet har et rikt idretts- og kulturliv, og aktørene bør kunne vise seg fram i sentrum oftere enn bare i 17. mai-toget og under Innflytterdagen. Næringslivet får også en arena der man kan tenke nytt.

Nå er det viktig å komme i gang med Torget som første del i sjøfronten. Del 3 er i full gang på Brunvoll-kvartalet, og da blir det området mellom disse som gjenstår. Det er et område med mange muligheter. Resultatet blir uansett at Molde får vist fram sine beste sider også mot sjøen.