Rådmann Arne Ingebrigtsen i Kristiansund anbefaler bystyret i byen å ikke anke dommen fra Frostating lagmannsrett i sjukehussaka. Dommen i lagmannsretten slår fast at vedtaket om å bygge det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset, er lovlig fattet. Lagmannsretten forsterket i dommen det Inn-Trøndelag tingrett konkluderte med for et drøyt år siden: Det har ikke skjedd saksbehandlingsfeil forut for tomtevalget, og det var en politisk beslutning å velge mellom Hjelset og Storbakken.

Etter vår mening gir rådmann Ingebrigtsen politikerne et klokt råd. Kristiansund kommune har fått prøvd saka inn for to rettsinstanser for å få en juridisk vurdering av om valget av Hjelset var mulig å få kjent ugyldig. Hvert dokument, hvert styremøte i helseforetakene og hver uttalelse har blitt holdt opp mot lyset. Kristiansunds strategi var å håpe på at domstolene fant så mye grums i sjukehussaka at høstens stortingsvalg kunne åpne for omkamp om tomtevalget. Domstolene har ikke funnet noe som strider mot loven. Da bør det være enklere å sette sluttstrek for omkampene.

Rådmann Arne Ingebrigtsen mener Kristiansund må bruke kreftene på å sikre befolkningen et så godt helsetilbud som mulig. Vi deler rådmannens ambisjon. Kravet om at det nye fellessjukehuset skal være fullverdig og inneholde barneavdeling, støttes også fra Romsdal. Kristiansund har også en gylden mulighet til å få gehør for å utvikle et helseinnovasjonssenter til en framtidsrettet og viktig del av helsevesenet, der det kan bli jobb for mange mennesker med høy kompetanse. Og så har helseministeren besluttet at det skal være et godt distristiktsmedisinsk senter i Kristiansund. Det kan være krevende å bytte ut en defensiv strategi med en offensiv. Rådmann Ingebrigtsen vil legge ei vond tid bak seg og komme på offensiven. Han peker ut den farbare vegen dersom Kristiansund ønsker å ta del i den spennende utviklingen i helsesektoren og kjempe om nye statlige oppgaver.