Tirsdag var det jazzstemning på Glomstua Omsorgssenter. Gulljazz har i løpet av fem år utviklet seg til å bli en av Moldejazz sine flotteste tradisjoner. Ytre Suløen med Tricia Boutté skapte festivalstemning for mange av byens eldre. Tilbakemeldingene fra publikum er gode. For mange bringer konserten fram gode minner fra Moldejazz sin historie. Første Gulljazz-konsert var på Kirkebakken eldresenter i 2013. Både ordfører Torgeir Dahl og festivalsjef Hans Olav Solli håper at prosjektet videreføres. Det er et godt signal til kommunens innbyggere.

Gulljazz arrangerer jazzkonserter på sykeheimer i tilknytning til etablerte jazzfestivaler i Norge. Målgruppa er beboere og heimeboende eldre. Gulljazz har ifølge sin heimeside som hovedformål å formidle et høykvalitets kulturtilbud til eldre, på lik linje med det barn, unge og voksne tilbys. Inntrykket vårt er at dette klarer de på beste måte. Mange av publikummerne Romsdals Budstikke snakket med på Glomstua Omsorgssenter forteller at dette er et etterlengtet avbrekk fra det daglige institusjonslivet. Liknende tilbakemeldinger har det vært på arrangement i Trondheim, Stavanger, Kongsberg og Oslo. Prosjektet støttes av blant annet Kulturrådet og Extrastiftelsen.

Man blir aldri for gammel til gode kulturopplevelser. Gulljazz-konseptet er spennende fordi at man klarer å gjøre store kulturarrangementer mer tilgjengelig. Fra Råkhaugen kom absolutt alle 74 beboere og betjening til Gulljazz. Det viser at man har lyktes med å skape en attraktiv aktivitet. Prosjektet startet i Molde, og har seinere blitt arrangert flere andre steder i Norge. Neste steg er å ta Gulljazz til Bergen og Nord-Norge. Dette er et godt eksempel på samarbeid mellom landets festivaler. Vi håper at Molde kommune og Moldejazz kan være med på å ta vare på Gulljazz. Dette er en tradisjon som skaper glede og gode festivalopplevelser. Moldejazz ønsker å gi gode jazzopplevelser til folket. Gulljazz passer perfekt til denne målsettingen.