Mange sperret opp øynene da det ble kjent at Nesset Musikkfest hadde sikret Eidsvåg besøk fra Hans Majestet Kongens Garde. Torsdag var det feststemning i bygda. Det var seminar med lokale korps, oppmarsj i sentrum og drilloppvisning på Allstadplassen.Det hele ble avsluttet med festkonsert for 800 publikummere. For musikanter i alle aldre var dette en stor opplevelse. For Nesset kommune var det stas, og ikke minst god reklame. På sosiale medier gikk en video av Garden foran Mardalsfossen sin seiersgang. Gardens dirigent beskrev besøket som noe av det morsomste han har vært med på i løpet av 12 år med Garden. Man kan trygt si at musikerne satte spor etter seg i Nesset.

Nesset Musikkfest er en ung festival med en spennende historie. Det startet med at musiker Lars Petter Bjerkeset i 2015 fikk Nesset sparebank sin ærespris. Pengene han fikk i premie valgte han å bruke på en konsert i heimbygda. Det var så vellykka at både sponsorer og sambygdinger meldte seg. I løpet av kort tid har de bygd opp en stor festival med et sterkt musikalsk program.

Samtidig har de skapt en forsterket interesse for musikk i lokalmiljøet. En uke før festivalen var det forhåndssolgt 1600 billetter. Det er en stor prestasjon i en kommune med 3000 mennesker. Samtidig er det et godt eksempel på hvordan investeringer i kultur skaper ringvirkninger. Bjerkeset startet med å spille saksofon i skolekorpset.

Nesset Musikkfest fortsetter i helga. Samtidig er arrangørene allerede i gang med å planlegge neste års festival. De ønsker å prioritere musikere av høg kvalitet. Det er spennende at de samtidig har klart å skape et bredt folkelig engasjement. Hundrevis av korpsmusikere deltok i Eidsvåg på torsdag.

De kunne reise heim med et minne som gir inspirasjon. Oppmøtet, interessen og mønstringen viser at Romsdal har et sterkt musikkmiljø. Lars Petter Bjerkeset og hans støttespillere fortjener ros for at de skapte Nesset Musikkfest.

Gardens besøk vil bli husket i mange år.