Lørdag var det åpning av Nerland Autosalg sitt nye bilanlegg på Holmyra i Malmefjorden. I løpet av de fem siste åra har dette området utviklet seg til å bli et handelssenter for storhandel. Dette bidrar til vekst og optimisme i Fræna kommune. På området er det nå handelsbedrifter knyttet til bil, landbruksmaskiner, dagligvare og møbelvarehus. Flere etableringer er ventet i løpet av de kommende åra. Ordfører Tove Henøen var snorklipper da det nye bilvarehuset åpnet.

Malmefjorden har en sentral beliggenhet mellom Molde og kommunesenteret Elnesvågen. Beliggenheten nær flyplassen er attraktiv, spesielt for omsetning av biler og campingbiler. Vegen fram til etablering av et nytt handelsområde har ikke vært helt uten hinder. I 2013 hadde Romsdals Budstikke flere oppslag da det var diskusjon rundt etableringen av det nye møbelvarehuset. Heldigvis klarte man å komme fram til en løsning slik at det nye møbelvarehuset kunne åpne i 2014. Holmyra framstår i dag som et handelsområde der de ulike virksomhetene støtter opp om hverandre. Vi tror ikke at en slik satsing går på bekostning av sentrumshandelen. Dette er virksomheter som trenger areal til utstilling, verksted og service. Til grunn for satsingene på møbel og biler ligger det utredninger og rapporter som viser at området har utviklingsmuligheter.

Det er positivt at virksomheter som i flere tiår har drevet med handel i Fræna kan se utviklingsmuligheter i egen kommune. Brødrene Nerland sier at de har fått flere tilbud om å etablere seg på Østlandet. Et nytt anlegg på 4800 kvadratmeter er et stort løft for virksomheten. Det er også et klart signal på at de har tro på en handelsframtid i kommunen. Det tar tid å bygge nye handelsområder. I vårt arkiv finnes oppslag om Holmyra som strekker seg 13 år tilbake i tid. Området er fortsatt ikke ferdig utviklet. Men utviklingen går i riktig retning. Først og fremst skyldes dette næringsdrivende med tro på framtida.