Lørdag ble løpet Molde 7 topper arrangert for tredje gang. Over 1000 deltakere løp over blant annet Moldeheia, Såta, Frænavarden og tilbake til Romsdalsmuseet. Vi er imponert.

Selvfølgelig er vi imponert over de sportslige prestasjonene. I eliteklassen er det høgt nivå, både i herre og dameklassen. Tempoet er stort når vi vet hvilke opp og nedturer løypa byr på.

Imponert er vi også over de mange glade amatører som gjør løpet til en folkefest. Hundrevis av ivrige løpere, små og store på ulikt nivå, som allerede nå har gjort konkurransen til en klassiker.

Mest imponert er vi over et arrangørkorps som uten nevneverdige problem (sett fra utsida) har bidratt til at løpet er en suksess på så kort tid. Det er solid dugnadsinnsats, planlegging og gjennomføring som har gjort Molde 7 topper mulig. Vi setter også pris på at arrangørene vektlegger minst mulig skade på naturen.

Det begynte som idé inspirert blant annet av løpet Torvikbukt 6 topper og Romsdalseggenløpet, og har på kort tid utviklet seg til det mest populære opp/ned-løpet i regionen. I 2015 var det tre hundre påmeldte, i fjor over 800 og i helga var det altså over 1000 som sto på startstreken.

Fjelløping, både rett opp og over flere topper er en konkurranseform i framgang. I sommer vil blant annet Midsunds flotte trapper bli en ny tilvekst.

Fjelløping har plass både for de topptrente og for den som kanskje liker utsikt og natur bedre enn høg puls. Løping er lavterskel og krever ikke store investeringer i utstyr for å bli med. Som folkehelsetiltak er det helt topp.

125-årsjubilanten MOI har gjort mye for folkehelsa gjennom flere generasjoner. Vi synes det er kjekt og veldig fortjent at Molde 7 topper har blitt en slik suksess for jubilanten.