Populære studier: Høgskolen i Molde kan glede seg over at antall nye studenter til høsten nærmer seg ett tusen.
Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
(Foto: p)

Populære studier: Høgskolen i Molde kan glede seg over at antall nye studenter til høsten nærmer seg ett tusen. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen Foto: p

Høgskolen har fanget trendene

Studentenes valg forteller at Høgskolen i Molde har truffet godt med tilbudene.

For Høgskolen i Molde var det en gledelig opptur å se hvor mange studenter som har studier ved denne høgskolen som sitt førstevalg. 982 studenter har søkt seg til Høgskolen i Molde. Det innebærer mer enn 130 flere studenter som starter studier i Molde sammenliknet med i fjor.

– Jubelen sto i taket da vi fikk se tallene!

Aldri før har så mange hatt studier hos Høgskolen i Molde som sitt førstevalg.

Den som vil ta høyere utdanning, har enormt mange tilbud å velge blant. Studenter har mulighet til å søke 1.303 studier ved 29 høgskoler og universiteter. Søkningen til høgskoler og unversiteter øker år for år. Landets utdanningsinstitusjoner har i år fått 2,7 prosent flere søkere – Høgskolen i Molde øker nå antall studenter med 15 prosent! Studentenes valg forteller at Høgskolen i Molde har truffet godt med studietilbudene. Ressursene som finnes i havet blir utpekt til Norges nye, store muligheter til jobbskaping. Fiskeoppdrett, fiskeriteknologi, utnyttelse av planter fra havbunnen og ulike organismer som lever i havet, skal utvikles – det krever kompetanse. Samtidig tar stadig flere ledende politikere til orde for at Norge skal bli ledende i å finne løsninger som redder havets helse. Livet i havet er i ferd med å kveles av plast. Studiet i biomarin innovasjon og økonomi er blant de mest populære studiene Høgskolen i Molde tilbyr. Studentene som velger dette studiet, er framsynte.

En annen trend som kommer til å prege Norge de neste åra, er digitaliseringen. Det meste som kan digitaliseres, vil bli digitalisert, både i private virksomheter og i det offentlige. Historien viser at det tok 75 år før telefonen ble allemannseie. Etter at internett kom, tok det fire år før det var allemannseie. Studiet Høgskolen i Molde tilbyr i informasjonsteknologi, er godt mottatt av studentene. På dette fagfeltet har Høgskolen opparbeidet et godt renommé.

Utdanningsinstitusjonene utfordres stadig med å lage utdanningstilbud som samsvarer med behovet samfunnet har. Høgskolen i Molde har fanget trendene godt. For Molde som studieby er den store søkningen fra studentene en tillitserklæring som forplikter en vertskapsby.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Studentenes valg forteller at Høgskolen i Molde har truffet godt med tilbudene.

Leses nå
 
Leder

LEDER TIRSDAG 23. MAI

Den beste tryggheten for folk i krise

«Et hvert menneske har rett til et liv uten vold.»

LEDER LØRDAG 20. MAI

Helsevesen i verdenstoppen

«Enda hyggeligere er det for alle som hver dag møter norsk helsevesen.»

LEDER FREDAG 19. MAI

Stor spenning rundt bøndenes kamp

«Senterpartiets framgang har gjort at flere partier har fått opp øynene for velgerpotensialet i distriktssaker»

LEDER TORSDAG 18. MAI

Kan USAs allierte stole på Trump?

For USAs allierte må Donald Trumps forhold til Russland framstå som naivt.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.