Søndag sprakk nyheten om at Kjell Inge Røkke går inn i Molde Håndballklubb Elite med flere millioner kroner i året. Betingelsen er at det blir et spleiselag med lokalt næringsliv. Dette er en virkelig gladnyhet for moldeidretten. Molde HK satser friskt på å etablere seg i eliteserien, og etter gårsdagens seier over Flint ser det veldig lyst ut med tanke på opprykk. Laget klarte ikke å holde seg oppe i eliten i debutsesongen, men nå ser det ut til at de kan ta seg opp igjen i første forsøk.

Norske lag har svært høyt internasjonalt nivå – anført av Larvik som har vunnet alt de siste åra. Samtidig ser vi at flere lag sliter med økonomien. HK Halden måtte trekke laget fra årets eliteserie da klubben leverte inn oppbudsbegjæring til tingretten. Også Larvik har slitt med økonomien og er avhengig av europeisk suksess for å levere resultat.

For Molde er det ikke enklere enn for de andre lagene. Det blir dyrere reiser for Molde enn for de mange lagene som holder til på Østlandet. Det at Kjell Inge Røkke nå går inn med friske millioner gjør det mulig å satse på å etablere seg i toppen av norsk håndball. Og med Røkke inne med sin kapital blir det lettere for lokale bedrifter å fortsette sin satsing på «Håndballjentan».

Det er flere lag som prøver å ta opp kampen mot Larvik som mister noen av sine fremste spillere. I Kristiansand satser Vipers friskt, i Trondheim er Byåsen stadig en utfordrer, og vi ser også at Storhamar på Hamar har fått etablert seg på øverste halvdel. Det hadde vært utrolig bra å få moldejentene også der oppe. Vi ser hva det betyr å ha MFK i fotballtoppen, og da er det gull å få et topplag også blant jentene.

Molde har flere sterke lokale spillere, men laget er avhengig av å også kunne hente sterke spillere utenfra. Det blir mulig med hjelp fra romsdalsidrettens store støttespiller, Kjell Inge Røkke. Hans bidrag har vært uvurderlige – enten de har kommet inn i MFK-systemet eller til hele bredden av idrett i regionen gjennom geniale Prosjekt Tilhørighet. Det er bare å takke godt for at vi har en slik bidragsyter som gir noen av millionene tilbake til distriktet han kom fra, og at så mange får nyte godt av dette.