Innbyggerne i Nesset er bekymret for hvordan politiets beredskap skal kunne bli bedre enn i dag. Bakgrunnen er at Politidirektoratet etter anbefaling fra politimester Ingar Bøen har valgt å legge Nesset inn under Sunndal og Tingvoll lensmannsdistrikt. De tre kommunene skal altså ha felles vaktordning ved at politipatruljer skal dekke dette området, som er langstrakt og har en befolkning på rundt 10.400 personer.

Politireformen har til hensikt å frigjøre mer av politiets ressurser slik at politiet skal kunne yte bedre tjenester ute i lokalmiljøene. Ambisjonen om å være et mer tilgjengelig politi for folk i hele politidistriktet var da også et vesentlig budskap da politimester Ingar Bøen møtte kommunestyret i Nesset i september 2016 for å orientere om politireformen. Politimesteren fikk høre bekymringene innbyggerne i Nesset har. Når lensmannskontoret ikke lenger skal huse tjenestemenn, frykter folk i Nesset at avstandene skal bli så store at politipatruljer ikke kommer folk til unnsetning tidlig nok dersom det skulle oppstå en kritisk situasjon. «Folk har vansker med å godta at de kanskje må vente både to og tre timer før politiet er på stedet hvis ei trafikkulykke skjer eller et dødsfall inntreffer», sa ordfører Rolf Jonas Hurlen til politimesteren.

Nå har et enstemmig kommunestyre i Nesset sendt inn formell klage til Politidirektoratet på inndelingen i lensmannsdistrikt. De folkevalgte i Nesset vil at Nesset skal ha tilhørighet til Molde. Vi håper klagen fra Nesset fører fram. Med lokalkunnskap om avstander og bosetting, er det all grunn til å gi Nesset rett i kravet. Politipatruljer fra Molde vil gi Nessets innbyggere en sikrere beredskap. Nye kommuner er under utforming, og Nesset har vedtatt å gå sammen med Molde og Midsund i en ny kommune. Vi er forundret over at Politidirektoratet ikke har et blikk på kommunestrukturen når polititjenester skal organiseres. Hensikten med å lage storkommunen Molde er å gi innbyggerne bedre tjenester enn i dag. Det virker uforståelig at politiets tjenester skal følge helt andre strukturer og kommunegrenser.