Kinosjef Geir Hammerø har måttet skrinlegge tanken om å flytte Molde kino til Gørvellplassen. Det viste seg umulig å få til en framtidsretta kino i de nye lokalene – det ble for mange vinkler til en kulturtjeneste som mer enn noen er avhengig av firkanta bokser.

Molde kino er med sine over 100.000 billettkjøpere Moldes største kulturinstitusjon. En samlokalisering med Moldejazz, biblioteket, Teatret Vårt og galleriet ville gi enda et løft til Kultur-Molde. Plassen har raskt blitt en suksess, og nå venter man på at det skal bygges ferdig også på østsida av trappa. Kultur er møte mellom mennesker, og jo mer kultur vi kan putte inn i «bakgården» til Storgata, jo bedre blir møteplassen. Kinoen ville vært den perfekte naboen, men slik blir det altså ikke.

Vi har full forståelse for at Molde kino nå legger tanken om Gørvellplassen død. Kinoen driver godt der de er i dag, og det er ikke så lenge siden de pusset opp. Så lenge de ikke klarte å finne noen ideell løsning, ville ikke Molde kino flytte bare for å flytte.

Men dagens lokaler er ikke ideelle, og i et framtidsperspektiv bør kinoen finne mer egna lokaler. Det vrimler ikke med sentrumsbygg som kan huse fire kinosaler på ett plan. Men Molde har etter hvert fått et langt sentrum som også innbefatter kjøpesentrene Roseby og Molde Storsenter.

Etableringen av Bilbyen frigjør en del næringslokaler øst for Roseby, og vi skjønner kinosjefen når han også kan vurdere dette området som en mulig lokalisering av en ny og moderne kino. Men dette området vil, i alle fall på kort sikt, ikke ha noe i nærheten av det indre sentrum har av restauranter, kafeer og andre kulturtilbud som kunne være et supplement til kinoopplevelsen.

Det var virkelig synd at det ikke skulle løse seg med Gørvellplassen!