Det har vært mye fram og tilbake om nominasjonsprosessen i Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal. I går tok saka en ny dramatisk vending da Frank Sve fortalte at han trekker seg som listetopp. Dermed er det duket for Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale på de to plassene som har muligheter for å sikre tittel som stortingsrepresentant.

Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad har hatt klippekort på stortingsplassene de siste åra, men da begge disse trakk seg, skulle vegen være åpen for Frank Sve. Strandamannen har styrt både egen kommune og fylkespolitikken for Frp, og da veteranene takket nei til gjenvalg mente Sve at det var hans tur til å prøve seg på Stortinget. Det mente også nominasjonskomiteen som først hadde satt opp Sylvi Listhaug på topp.

Men da Sve varslet sitt kandidatur, mente nominasjonskomiteen at det var en god idé og satte ham på topp foran Listhaug. Det var ikke integreringsministeren like fornøyd med. For henne var bare 1.-plassen god nok. Hun var ikke interessert i noen usikker 2. plass. Og tirsdag gikk de lokale Frp-toppene ut sammen og fortalte at Sve hadde trukket seg. «Vi er tre gode kompiser som kom litt skjevt ut fra hoppkanten», sa Sve og bedyret at han ikke var blitt presset. Også partileder Siv Jensen måtte på banen for å fortelle at hun ikke hadde blandet seg inn i prosessen i Møre og Romsdal.

Vi vet ikke hva som er blitt sagt og ikke sagt i denne prosessen, men det er ingen tvil om at det har blitt en hard maktkamp mellom tre høgt profilerte politikere. Og den kampen har statsrådene vunnet, mens fylkespolitikeren fortsatt må nøye seg med fylkestingsmøter i Geiranger. Han er helt ute av lista til stortingsvalget. Så får lokale Frp-velgere håpe at de to rikspolitikerne i neste stortingsperiode også vil arbeide for interessene til Møre og Romsdal.