Søndag ble det klart at Kristiansund Ballklubb (KBK) rykker opp i eliteserien i fotball. Samarbeidsklubben som ble stiftet i 2003 har satt Kristiansund på det nasjonale fotballkartet. Neste sesong vil Møre og Romsdal ha tre lag i eliteserien. Det vekker oppsikt. Vi gleder oss til mange tette lokaloppgjør, økt interesse og positiv rivalisering. Vi tror at KBK sitt opprykk kan gi økt interesse også for MFK og fotballen i Romsdal. Vi ser at Møre og Romsdal produserer eliteseriespillere på løpende bånd. Med KBK sitt opprykk får talentene i fylket ytterligere en mulig arena.

Rundt om i landet er det mange samarbeidsklubber som har prøvd. Det arbeidet som er gjort i KBK viser at det noen ganger også lykkes. I praksis har KBK vist hvordan man bygger et fotballag, stein for stein. Hver eneste sesong siden klubben ble stiftet har de forbedret seg sportslig. Samtidig har klubben gradvis bygd en organisasjon. Det har sjølsagt ikke vært uten voksesmerter, men utfordringene har blitt håndtert undervegs. Næringslivet på Nordmøre har vært viktige på vegen. Dette gjør at klubben både sportslig og administrativt skal være klare for neste utfordring.

Møre og Romsdal framstår ofte som delt i tre fogderi. Noen ganger er dette en ulempe, andre ganger kan det brukes til noe positivt. Det som har skjedd innen fotballen de siste 15 åra viser at rivalisering og konkurranse kan gi kraft til alle. På vegen mot eliteserien har KBK flere ganger spilt på lag med sentrale personer rundt MFK. Det har vært positivt. Når lagene neste sesong møtes i samme divisjon vil konkurranse sjølsagt være det viktigste, ikke minst i nabooppgjørene. Samtidig tror vi at oppmerksomheten Møre og Romsdal får som landets fotballfylke gjør noe med interessen fra både sponsorer og publikum.

Det var store jubelscener i Kristiansund søndag kveld da det nyopprykka laget kom heim til Kvernberget. Vi gratulerer KBK med opprykket til eliteserien. Fotballpublikummet i Møre og Romsdal har mye å glede seg til neste sesong.