Har vi for lite strid mellom fogderiene i Møre og Romsdal? Det kan man undres på etter å ha registrert Venstres utspill i fylkesutvalget tirsdag. Venstres to representanter i fylkesutvalget, Gunn Berit Gjerde og Iver Nordseth, la fram forslag om å flytte Fylkesmannen og staben hans, til sammen 140 stillinger, fra Molde og fordele dem på Kristiansund og Ålesund. Forslaget falt ettersom flertallet på ni avviste forslaget.

Venstre har tre representanter i fylkestinget, og Frøydis Austigard fra Molde opplyste til Romsdals Budstikke at forslaget om å flytte Fylkesmannen ut fra Molde, ikke har vært drøftet i partigruppa. Den indremedisinske prosessen får bli Venstres problem.

Nylig vedtok Regjeringen å legge politiets sentrale lønnskontor til Kristiansund. Det var en beslutning vi er helt enig i. Nye statlige arbeidsplasser som flyttes ut fra sentralt Østlandsområdet, bør legges til områder som har underdekning av statlige arbeidsplasser. Å rive opp Fylkesmannen fra én distriktsby for å legge embetet til en annen distriktsby, tilfører ikke Møre og Romsdal annet enn nye interne stridigheter.

Forsøket på å avvikle arbeidsplasser i Molde vil sikkert bli positivt mottatt i Kristiansund og i Ålesund. Sånn sett har forslaget fra Venstre ei oppside. Men politikerne som stemte for forslaget, kan ha oversett at forsøket også har ei nedside: Noen vinnersak får verken Venstre eller KrF i Romsdal – et område de er avhengig av støtte fra for å komme på Stortinget neste høst. Det samme gjelder om Arbeiderpartiets skal få tre representanter fra dette fylket inn på tinget. Det blir interessant å se om de fire fylkespolitikerne står like hardt på å flytte Fylkesmannen fra Molde når fylkestinget skal drøfte saka i oktober.