Tirsdag neste uke skal politikerne i bystyret avgjøre om de vil anke sjukehussaka til lagmannsretten. I går kom nyheten om at advokatfirmaet som Kristiansund kommune har hyret inn for å vurdere en mulig anke, fraråder kommunen å bruke mer tid og krefter på å slåss mot Høies sjukehusvedtak.

Deres konklusjon er omtrent like klar som dommen i Innherred tingrett som ikke ga Kristiansund medhold på noen punkt da de prøvde å få gjort vedtaket om nytt sjukehus på Hjelset ugyldig. Under rettssaka i Steinkjer ga kommuneadvokat Kjetil Wedervang Mathiesen klar beskjed om at dommen ville bli anket uansett dersom dommen ikke gikk i deres favør. Nå har det gått noen måneder, og det er ikke like opplagt at politikerne vil prøve en ankesak. Mange har kritisert kommuneadvokaten og nærmest lagt skylda på ham for at tingrettens dom ble så knusende. Nå blir advokaten «frikjent» av andre advokater som sier det er selve saka, og ikke advokaten, som er for dårlig.

Rådmann Arne Ingebrigtsen velger i alle fall å følge rådet fra ekspertisen de har leid inn og innstiller på å ikke anke saka videre. Det er en klok innstilling av en rådmann som sikkert vil få motforestillinger av flere politikere. Han er den som har det administrative ansvaret for at kommunen driver fornuftig økonomisk, og da spørs det hvor mange runder med saksomkostninger man skal påføre seg sjøl – og hvor mye tid man skal bruke på ei sak der det synes å være lite å hente.

Fokus bør heller være på å få det distriktsmedisinske senteret så bra som mulig og så bruke kreftene på å skape ny aktivitet i kommunen. At det nytter å kjempe om nye arbeidsplasser viser vedtaket om å legge politiets lønns- og regnskapssenter med 70 arbeidsplasser til Kristiansund.