Fremskrittspartiet har lagt strategien for hvordan partiet skal prøve å vinne tilbake posisjonen fra valgåret 2009, da Frp pustet Arbeiderpartiet i nakken om posisjonen som Møre og Romsdals største parti. Stortingsvalget 2009 ga Frp 27,4 prosent oppslutning, og førte på dramatisk vis Mette Hanekamhaug fra Molde inn som partiets tredje representant.

Listeforslaget setter Harald Tom Nesvik fra Ålesund på 1. plass. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er foreslått på 2. plass og landbruksminister Jon Georg Dale fra Volda på 3. plass. Særlig Sylvi Listhaugs kandidatur blir interessant. Hun hadde tilbud fra flere fylker, men meldte overgang til Ørskog Frp for å kunne stille for Møre og Romsdal. Listhaug er, etter at hun ble statsråd, suverent den av Frp-politikerne fra fylket som har fått mest omtale i media, og som profilerer Frp-politikken klarest.

Noen spasertur til stortingsplass kan likevel ikke Sylvi Listhaug regne med. Meningsmålingene i år har plassert Fremskrittspartiet på et nivå mellom 15 og 19 prosent. Valgeksperter mener Frp trenger minst 17 prosent oppslutning for å få to plasser fra Møre og Romsdal, og minst 27 prosent for å få tre plasser. Nettstedet Pollofpolls.no viser at det kan stå om rundt 400 stemmer for å sikre Frp to mandat. Og den hardeste utfordreren til Sylvi Listhaug er spådd å bli Kristelig Folkepartis førstekandidat, som vi ennå ikke vet hvem blir. Listhaug skal altså være stemmekriger.

Når Frp setter Nesvik, Listhaug og Dale på topp, tyder det på at partiet satser på å vinne Sunnmøre. Sunnmørs-satsingen må være en utfordring for de andre partiene. I politikken skjer overraskelser.

Skulle Frp fortsatt være i regjering etter 2017-valget og Listhaug og Dale få fornyet tillit i regjeringa, åpnes det for Romsdals-representanten Margaret Hoff Berg som møtende stortingsrepresentant.