Nå skal ordfører Lars Olav Hustad og investor Lars Wenaas sette seg ned for å snakke sammen om Åndalsnes helsehus. Det er på tide.

Wenaas hadde signalisert at han vil bidra med 35 millioner til helsehuset som er kommunens største investering i denne fireårsperioden. Derfor vakte det oppsikt da Lars Wenaas i en leserinnlegg i Åndalsnes Avis skrev at han tviler på at det blir inngått noen endelig avtale med kommunen. Lars Wenaas brukte ord som manipulasjon og feilinformasjon om kommunens framgangsmåte. Wenaas har sterk kompetanse på hotellbygg og tilbød også å bidra med kompetanse inn i helsehuset. I stedet opplever Lars Wenaas at rådmann og flertallet i Rauma kommunestyre takker ja til pengene – men ikke til noe samarbeid med giveren. Wenaas har reagert på flere valg som har vært gjort undervegs – men sjøl har de ikke hørt fra kommunen siden i januar.

Det er politikerne i kommunen som avgjør hvordan helsehuset skal være. Det vet også Wenaas, men vi skjønner at han er skuffet over å ikke bli involvert i et prosjekt som ifølge intensjonsavtalen skulle være et samarbeidsprosjekt. Her er det kommunen som har et klart ansvar for å sørge for skikkelig kommunikasjon.

Rauma kommune er heldig som har en «rik onkel» som er villig til å gi millioner av kroner til velferdsgoder lokalt. Wenaas gjorde dette med kulturhuset, og nå var det helsehuset. Investorer skal sjølsagt ikke avgjøre hvor og hvordan kommunale institusjoner skal bygges, men det kan være lurt av Rauma kommune å ha en god dialog med rause givere. Og det kan være lurt å ha tydelige skriftlige avtaler om finansiering før man setter i gang. Det er ille hvis det er riktig som Wenaas skriver: At de ikke har hørt noe som helst siden de i november i fjor ba om et utkast til en endelig avtale.