Sist uke ble den store fiskerimessa Nor-Fishing arrangert i Trondheim med rekorddeltakelse. Arrangementet, som beskrives som et av de ledende i verden, har vært arrangert annen hvert år siden 1960. Messa hadde solid deltakelse fra Romsdal. rekordbesøket er et signal om at det er positiv stemning i norsk fiskerinæring.  Årets messe hadde over 17 000 besøkende, det er en økning på 27 prosent sammenlignet med messa for to år siden.

I ei tid der store deler av vårt område er rammet av oljenedturen er det viktig at man løfter fram mulighetene som ligger i fiskeri og havbruksnæringen. I avisa lørdag presenterte vi regnskapstallene til to store plastbedrifter i Rauma. De er rammet av omsetningssvikt på grunn av oljenedturen. For å kompensere vil de satse mer i havbruksnæringen. Et viktig stikkord da er innovasjon. På Åndalsnes er man nå i ferd med å legge grunnlag for dette gjennom det nye innovasjonssenteret. Det er viktig at næringslivet leiter etter disse mulighetene.

Samtidig som industrien ser muligheter i havbruk registrerer vi også en sterk framtidstro i fiskerinæringen. I forkant av Midsunddagene i juli ble det arrangert en egen fiskerikonferanse, Havblikk. Også der var det sterk deltakelse. Det er viktig at det skapes slike møteplasser. Under Havblikk på Midsund var det flere unge aktører som fortalte hvorfor de valgte å satse på fiskerinæringen, og hvordan bransjen bedre kan tilrettelegge for rekruttering.

Under Nor-Fishing bidro Møre og Romsdal fylke med midler til en felles stand. Fiskerirådgiver Lisbeth Nervik fra Møre og Romsdal fylkeskommune sa til fylkets nettside at målsettingen er å profilere Møre og Romsdal som fiskerifylke, og profilere spesielt leverandørindustrien. Norsk sjømat er i verdenstoppen på kvalitet. God forvaltning av denne ressursen kommer til å ha stor betydning for vårt område.