Møre og Romsdal har hevdet seg godt på friidrettsbanen under OL. I natt norsk tid sto Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) fra Isfjorden på startlistene i sitt andre finaleløp i Rio. Tidligere i uka kvalifiserte Karsten Warholm fra Dimna IL seg for semifinalen på 400 meter hekk. Begge utøverne har satt personlige rekorder under lekene. Både i Rauma og Ulsteinvik har dette skapt entusiasme og stolthet.

Det ligger mange timer med trening og målbevisst arbeid bak slike resultat. Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Karsten Warholm har i intervju framhevet hvor viktige de lokale trenerne har vært for at de holdt på interessen og våget å satse videre på idretten. Vi ser nå at resultatene i Rio skaper positiv oppmerksomhet rundt idretten i Møre og Romsdal. På Åndalsnes vurderte de storskjerm på Rådhusplassen da Karoline Bjerkeli Grøvdal løp 10.000 meter. I går kunne Sunnmørsposten melde om rekorddeltagelse på idrettslekene til Dimna IL på Høddvoll.

Sist helg var det KM i friidrett på Molde stadion. Deltakertallene i slike mesterskap varierer. Vi ser at det er noen klubber som bidrar med både utøvere og arrangørkompetanse. For Molde Olymp er det et løft å arrangere et slikt mesterskap. I flere bygder på Nordmøre og i Romsdal jobbes det godt med unge talent. Torvikbukt, Midsund, Skåla og idrettslagene i Rauma hadde flere deltakere i kretsmesterskapet. Det er viktig at denne aktiviteten opprettholdes. Det bidrar til at infrastrukturen for friidrett videreutvikles, og at barn og unge har et tilbud.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er et forbilde for unge idrettsutøvere. Hun er nå i verdenstoppen i en stor internasjonal idrett. Løperen fra Rauma har all grunn til å være fornøyd med det hun har prestert i konkurranse med verdens beste.