Kommende uke arrangeres verdens største fotballturnering, Norway Cup, i Oslo. Siden 1972 har den tradisjonsrike turneringen bygd seg opp til å bli en av verdens største fotballturnering for barn og ungdom. Totalt skal det spilles over 3500 kamper i løpet av uka. For mange barn er deltakelse i denne turneringen er dette fotballkarrierens store høgdepunkt. Norway Cup har hatt stor betydning for barneidretten i Norge, og har gjennom sitt internasjonale arbeid bidratt til integrering, fredsarbeid og kunnskapsutvikling.

I år skal 29 lag fra vårt område delta i turneringen. Forut for deltakelse ligger det mye dugnadsarbeid og hard trening. For mange barn er en slik turnering første storbytur uten foreldre. Den enkelte klubb og lagleder har følgelig et stort ansvar. Vårt inntrykk er at dette ansvaret tar laglederne på største alvor. Det å være fotballtrener for aldersbestemte lag handler om mye mer enn sportslige resultat. Gjennom en turnering som Norway Cup må man passe på at hele gruppa blir ivaretatt, både på og utenfor banen.

Barneidrettens regler skal sjølsagt følges. Det er spesielt viktig i en slik turnering. I samband med en slik turnering kommer det gjerne opp historier fra deltakere som ikke bare har gode minner fra selve turneringen. Alle skal være med både på og utenfor banen. Det er sjeldnere at man hører historier om barn som reiser på turnering uten å få spilletid. Holdningsskapende arbeid har på dette punktet gitt resultat. Men fortsatt er det slik at en slik historie er en historie for mye. Det holder ikke som forklaring at gruppa ønsker seg sportslig suksess.

Vi ønsker våre lokale lag lykke til Norway Cup. Det å skape en god opplevelse for barn og unge må være det viktigste. Minner fra en slik turnering tar mange med seg videre.