Nominasjon av politikere til stortingslistene kan være en tøff kamp. Kampen er allerede i gang. Det er litt over ett år til at vi skal velge våre stortingspolitikere, og både partier og kandidater har begynt å posisjonere seg. I fogderifylket Møre og Romsdal er vi godt vant med at det er ulike syn på hvem som bør toppe listene, og ofte har vi sett at man ønsker kandidater fra sitt eget område når lokallagene skal spille inn sine listeforslag.

Dette er politikk. Det er nå lokallagene har muligheten til å påvirke listene, og slik sett er det ingenting å si på at Ap i Kristiansund og Sunndal prøver å få Tove-Lise Torve fra Sunndal på sikker plass. Torve var på 3.-plassen i forrige valg og kom ikke inn på Stortinget. Nå kan hun ende på kampplass igjen, ettersom både Else-May Botten og Fredric Holen Bjørdal har gitt beskjed om at de gjerne stiller til gjenvalg.

Når vi ikke liker måten Kristiansund og Sunndals lokallag framgangsmåte for å fjerne Else-May Botten fra topplassen på, skyldes det mest begrunnelsen. Å vise til at hun har deltatt på et møte i Romsdal regionråd, er usaklig i denne sammenhengen. Botten har sagt at hun gjerne stiller på alle regionråd i fylket når hun har tid, og hun har vært aktiv med å møte lokalt næringsliv i hele fylket. Botten er nordmøring, bosatt i Molde og med støtte på Sunnmøre. Vi opplever henne som en politiker for hele fylket. Etter to perioder har hun også opparbeidet seg mer kompetanse og sterkere posisjon i Stortinget.

Derfor er det gledelig å se at Ålesund Ap ikke blir med på allianseforsøket. Så får vi håpe at Mørebenken til slutt får representanter som tenker helhetlig for hele fylket og ikke politikere som ser det som sin rolle å favorisere ett fogderi framfor andre.