I går startet Stikk Ut-sesongen.

I fint vårvær la hundrevis av innbyggere ut på tur. Mange har rett og slett gledet seg til sesongåpningen. Kart er studert, og målsettinger for sesonger er lagt. Siden starten i 2005 har turmålskonkurransen vokst år for år. Totalt er det 179 turer fordelt på 15 medlemskommuner. Over 60 av turene er nye fra i fjor. Av erfaring vet vi at det ikke tar mange ukene før de ivrigste melder fra at alle poster er besøkt. I tillegg har prosjektet også blitt satt i gang på Sunnmøre, og et liknende prosjekt er under oppbygging i Troms.

Stikk Ut er et flott folkehelseprosjekt. Her er det utfordringer for alle. Blant deltakerne finner man ung og gammel. I år er det også bedriftskonkurranser. Mange har brukt prosjektet som en motivasjonsfaktor for å starte med trening. Andre ser på det som en god anledning til å komme seg ut sammen med familie og venner. En av styrkene til Stikk Ut er bredden. Nordmøre og Romsdal Friluftsråd har lyktes med å få med kommunene i regionen. Vi tror at dette medfører større variasjon for folk og økt lokalkunnskap. Stikk Ut kan brukes til trening, mosjon eller rett og slett bare som en hyggelig tur.

En positiv effekt av Stikk Ut er at gamle turer blir gjort tilgjengelige for et nytt publikum. For mange lokalsamfunn er det stas at et lokalt turmål er på lista. Dette har medført rydding av stier, oppsetting av nye informasjonsskilt, tilrettelegging for parkering og bygging av rasteplasser. Dette aspektet ved Stikk Ut skal ikke undervurderes. Man gjør flotte turmål tilgjengelig for et større publikum. Rundt om i kommunene har dette medført at det har blitt satt opp nye skilt med informasjon om terreng og historie. Slik sett har prosjektert også utviklet seg til å bli en viktig kultur- og tradisjonsbærer.