Etterlysningen prosjektdirektør Bjørn Remen fra prosjektorganisasjonen som forbereder Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, kommer med om ny E39 mellom Lønset og Hjelset i Molde, er høyst betimelig. Det skurrer når storsamfunnet planlegger nytt fellessjukehus for Nordmøre og Romsdal, samtidig som fagetatene for samferdsel har dyttet Lønset-Hjelset ut av «menyene» for de kommende 13 åra. Mangelen på helhetlig samfunnsplanlegging er grell.

Behovet for å få bygget ny veg mellom Hjelset og området der det gamle ferjeleiet på Lønset lå, er ikke noe som har poppet opp nylig. I flere tiår har det vært arbeidet for å erstatte dagens smale veg med en ny. År har gått, trafikkmengden har økt. I dag er framkommeligheten på E39 Lønset-Hjelset langt fra god. Vegen har mange avkjørsler, den er smal og fartsgrensa redusert.

I flere år har det vært klart at nytt sjukehus ville komme på aksen Hjelset-Frei. Vi tar for gitt at vegmyndighetene har fanget opp dette. Beslutningen om å bygge nytt sjukehus på Hjelset ble tatt for snart halvannet år siden. Bygging av ny infrastruktur må sjølsagt være i samsvar med vedtatt sjukehusplassering. Vi mener det også er naturlig å få bedre tilførselsveg nordfra, for eksempel E39 forbi Batnfjordsøra i retning Fursetfjellet.

Vi er klar over motkreftene som kjemper mot sjukehusplasseringen og vegprosjekt på Molde-sida av Fursetfjellet. Skal sjukehuset på Hjelset fungere så godt som det kan, kan ikke dagens dårlige vegstrekninger på E39 bestå. Vi forventer at både fylkespolitikerne og rikspolitikerne ser dette. Molde kommune er ferdig med sin del av jobben. Reguleringsplanen ble vedtatt i mai 2014. I juni neste år må Stortinget vedta at Lønset-Hjelset blir ett av de første vegprosjektene som påbegynnes i 2018.