Fredag kunne Molde videregående skole offisielt innvie den flotte nyfløya. Men det er ikke bare skolen som skal glede seg, hele byen har fått enda en ny storstue.

Kontrasten er stor til våren 2009, da elevene fra Molde demonstrerte utenfor fylkeshuset i protest mot at skolen ikke hadde kantine. Som eneste videregående skolen av en slik størrelse i vår region. Men nå er det heldigvis historie.

Molde videregående skole har en over 180 år lang og stolt historie. Det siste tiåret vil stå igjen som en veldig god periode. De to nye byggene som ble ferdige rundt 2006, og den nye fløya som ble innviet fredag har gjort skolen til en god arbeidsplass for ansatte og elever. Det er veldig fortjent.

Oppgraderingen av våre videregående skoler er viktig, og gode investeringer for framtida. Lenge var de to store videregående skolene i Molde akterutseilt, med gammel og dårlig bygningsmasse.

Vi vil rose fylkeskommunen for det store skoleløftet som er gjennomført og påbegynt i Molde de siste åra. Nå er det Romsdal videregående skole som står for tur. Den enestående utbyggingen skal etter planen føre til et ny flott skole i januar 2018. Molde kulturskole reiser seg også, og skal etter planen stå ferdig i 2017.

Undersøkelser hos både ansatte og elever har gitt gode tilbakemeldinger for Molde videregående skole. Trivsel og arbeidsglede er svaret. Skolen leverer gode måltall og har nå fått et nytt praktbygg. En av byens eldste og viktigste institusjoner lever i beste velgående. Det er viktig og til glede, ikke bare for byen, men for hele Romsdal.